Sjur Husom Vonen vokste opp i Tromsø, og gikk på musikklinja på Kongsbakken. Etter å ha studert musikk på LIPA (Liverpool Institute for Performing Arts) i England i tre år, flyttet han omsider til Oslo.

Der kom han i kontakt med sin nåværende bandkompis, Sondre Justad. I sommer jobber han også med andre kjente norske artister, som Astrid S og Ingebjørg Bratland.

En livsstil

De siste fire årene har Husom Vonen vært med Sondre Justad som både gitarist og turnéleder. Han beskriver musikerlivet som hektisk.

- I blant er det veldig travelt. Det blir jo på en måte en livsstil. Men det er kjempeartig å reise rundt i Norge. Vi blir så godt tatt vare på i hele landet, så vi er ordentlig bortskjemte. Men det er hardt arbeid, sier Husom Vonen til iTromsø.

Avslutter festivalen

Da Sjur Husom Vonen var yngre, hadde han ikke forestilt seg at han skulle få muligheten til å spille på Buktafestivalen.

- Jeg husker i 2006, da jeg og kompisene mine hang i trærne utenfor Bukta. Vi var ikke gamle nok til å slippe inn, så akkurat da var drømmen å være publikummer. Det å få være med på å avslutte hele festivalen i år er helt magisk, det betyr så mye. Faktisk står den samme kompisgjengen i publikum i dag. Å få spille for dem er det artigste som finnes, forteller Husom Vonen.

-  Vær hyggelige folk!

Husom Vonen kommer med nyttige tips til unge musikere med store drømmer.

- Vær hyggelige folk! Si ja til ting. Vær snill med alle, enten det er artister eller frivillige på festivaler. I et lite land som Norge er sjansen stor for at du møter folk igjen. Så man kommer seg langt ved å være hyggelig, sier Husom Vonen