Mari Johanne Dahl, Carina Andreassen og Line Schibstad tar seg velfortjent pause mellom konsertene på fjæresteinene. De kan bekrefte at alderssnittet på Buktafestivalen oppleves høyere enn på mange andre musikkfestivaler.

Mari Johanne Dahl, Carina Andreassen og Line Schibstad

- Det er litt «gæmlis-festival». Men det er ikke noe galt med det overhodet. Det skaper en deilig og upretensiøs stemning, sier Carina Andreassen.

Damene gleder seg til stort til å se Gluecifer og Bel Canto, og mimrer tilbake til en god opplevelse med sistnevnte.

- Jeg så Bel Canto på Kalvøyafestivalen i 1992, apropos «gæmlis-festival». Det var en fantastisk konsertopplevelse, sier Line Schibstad.

God havlukt

Også Frode Eilertsen, Dag Torgersen, Tove Haug og Raymond Torgersen har inntrykket av at Buktafestivalen tiltrekker seg godt voksne mennesker.

- Det gjør festivalen bedre, sier Raymond Torgersen.

Frode Eilertsen, Dag Torgersen, Tove Haug og Raymond Torgersen

De fire har flere forslag til hva det høye alderssnittet kommer av.

- Den gode havlukta! Hele settinga er godt tilpasset oss voksne. Dessuten er Buktafestivalen flinke til å booke artister som var våre helter i ungdommen. De gode gamle, legger Tove Haug til.

Mangfold

Christine Lind Pedersen, Marta Pregiel, Christine Falck og Karianne Klingenberg har nesten samtlige vært på festivalen helt siden de var gamle nok til å komme inn.

Christine Lind Pedersen, Marta Pregiel, Cathrine Falck og Karianne Klingenberg

- Vi synes det er veldig bra at det er så stort aldersspenn på Buktafestivalen. Det fører til et større mangfold, både blant folk og i bandene som blir booket til festivalen, sier Karianne Klingenberg.