Musikken har stilnet, ølet er drukket opp, publikum har trasket hjem og frivillige er i gang med nedrigg av Buktafestivalen 2018. En fornøyd festivalsjef, Marianne Saus, kan se tilbake på en vellykket festivalhelg, til tross for noen værutfordringer.

Og selv om forholdene har preget festivalen, med en del regnskyll og tordenvær – som igjen innebar en liten utsettelse av konsertstart torsdag og søndag – skriver temperaturene seg inn i Bukta-historien som blant de beste.

– Det har vært over gjennomsnittet, om du ser på Buktas historie. Vi har jo hatt tosifra, ler Saus dagen derpå.

Helt utsolgt

Lørdag var festivalen helt utsolgt. Det betyr 6.000 publikummere på plass i Telegrafbukta. Torsdag og fredag var det noe mindre, med henholdsvis 4.000 og 4.500 publikummere.

– Været har kanskje påvirket billettsalget litt. Det ble ikke så mye salg i døra da det begynte å regne, sier Saus.

SHOW: Sondre Justad avsluttet festen i Telegrafbukta sent lørdag kveld.

Under Bukta for alle lørdag formiddag, viste imidlertid været seg fra sin beste side, og hele 3.000 tok turen for å få med seg familieprogrammet.

– Fantastisk publikum

Sol, regn eller tordenvær – publikum har vært fantastiske uansett, ifølge festivalsjefen.

– Publikum i Tromsø er jo helt fantastisk. De står og smiler og har det fint uansett om det pøser ned. All honnør til publikum som har tatt det med så godt mot, sier Saus.

Akkurat opplevelsen med publikum trekker Saus fram som noe av det beste med helga for hennes del.

– Det beste er den følelsen man sitter igjen med når folk er fornøyd, sier hun.

Har kost seg sammen med de frivillige

Selv har ikke festivalsjefen fått med seg en eneste hel konsert i løpet av helga, men hun har prøvd å få sett og hørt minst én låt av hver av artistene.

– Likevel har jeg kost meg på festivalen sammen med hele staben og alle de frivillige. Det har vært fantastisk god stemning, og bare smil å møte overalt der man går. Jeg blir både ydmyk og takknemlig. Vi hadde ikke klart oss uten alle de nesten 400 frivillige, som er en usedvanlig fin gjeng, sier Saus.

TURDUS MUSICUS: Bandet spilte sin første konsert på åtte år under Buktafestivalen fredag.

Har solgt 2019-pass

Hun har ennå ikke oversikt over salget i baren, men det meste av festivaleffekter er utsolgt.

– Allerede da vi åpnet lørdag var det ganske tomt i hyllene. Vi lover å ha mer neste år, sier festivalsjefen.

Og arbeidet med neste års festival er godt i gang. Bookingarbeidet startet for en stund siden, og billettsalget åpnet lørdag formiddag. Allerede er det solgt festivalpass til Bukta 2019.