Torsdag etterlyste Buktafestivalen i sine sosiale medier-kanaler en av deres to måsemaskoter, Måsine.

Måsine er dama til Måsen, som er festivalens største symbol. Maskotene kommer i form av to masker, som var plassert på to mannekenger i merchandise-teltet under festivalen.

Under konserten med Sondre Justad, lørdag kveld, forsvant Måsine.

– De har vært i merch-teltet begge to, og de som var på jobb der var flinke til å passe på de to, men ting ble litt uoversiktlig under Justad-konserten og noen ble trolig litt ivrig og tok Måsine med seg da de dro, sier kommunikasjonssjef Kristine Børresen i Buktafestivalen.

Gikk manngard

Da de oppdaget den forsvunne måsedama var det ingen tid å miste. Saken gikk ut på sambandet og det ble lett både høyt og lavt etter Måsine.

DA DETTE SKJEDDE: Da Sondre Justad spilte stigespill blant Bukta-publikummet tok noen med seg Måsine og stakk.

– Hele gjengen hos oss gikk manngard, men vi klarte ikke å finne henne på området. Både vi og Måsen vil jo så gjerne ha Måsine tilbake, forklarer Børresen.

Tipser kan lede til spor

Derfor valgte de å sende ut en etterlysning, hvor det står at Måsen ikke vil følge saken videre dersom hun leveres tilbake. Børresen forteller videre at ingen strafferettslige tiltak vil iverksettes, men de håper likevel at vedkommende som hadde lyst å ha med seg Måsine hjem leverer den på Tvibit,

Og de har fått et mulig tips om hvem dette kan være.

HAR DU SETT MÅSINE?: Sist observert i merch-teltet på Bukta. Her i parken nedenfor Gyllenborg.

– Jeg tror vi nærmer oss. Jeg har fått et tips, og jeg tror den som tipset oss hadde en finger med i spillet, da han visste hvem som hadde den. Likevel, vi har ikke mottatt Måsine enda, så vi har ikke nådd noen avklaring i saken.

Hun oppfordrer derfor de som har Måsine til å levere den fra seg på Tvibit, eller i Buktafestivalens postkasse.

– Vi blir ikke å forfølge saken på noe vis, altså. Vi bare savner henne.

Maskene er bestilt på internett, men er dekorert med stjerner på øyet.