Nå kan du kjøpe billetter fra sofaen hos denne gjengen

Tromsø jazzfestival er like rundt hjørnet. Nå har de flyttet festivalkontoret til Veitasenteret.
KOM INNOM: Fra venstre: Frivilligkoordinator Sanna Jensen, produsent Camilla Frantzen og festivalsjef Jardar Westvik ønsker alle velkommen innom festivalkontoret. Kontoret er innredet med møbler de har fått låne fra forskjellige aktører. Foto: Ola Lindberg 

KOM INNOM: Fra venstre: Frivilligkoordinator Sanna Jensen, produsent Camilla Frantzen og festivalsjef Jardar Westvik ønsker alle velkommen innom festivalkontoret. Kontoret er innredet med møbler de har fått låne fra forskjellige aktører. Foto: Ola Lindberg 

Tromsø jazzfestival åpner 9. august. Som en siste innspurt før festivalstart, har de nå åpnet festivalkontor på Veitasenteret. Her kan folk komme for å stille spørsmål til festivalledelsen, sjekke ut programmet og, selvfølgelig, kjøpe billetter.

– Her vil vi være fra klokken 10.00 til 18.00. Her er alle velkomne og kan komme og få en kopp kaffe og prate litt om programmet, sier festivalsjef Jardar Westvik.

– Og hvis folk ønsker å få en gammeldags papirbillett, kan de komme hit og få det, sier Westvik med et smil.

Ønsker å vise seg fram

Det er ikke første gang de åpner festivalkontor i sentrum i forkant av festivalstart. I fjor var de i det disponible lokalet til kommunen i begynnelsen av Storgata. Det er flere årsaker til at de vil være lokalisert ute i gata før festivalen begynner.

– Vi ønsker å vise oss fram og være tilgjengelig for byens befolkning og tilreisende, påpeker Westvik.

– Et sentrumsnært hovedkvarter for alle våre frivillige og transportarbeidere forenkler logistikken, fortsetter han.

At det var akkurat Veitasenteret som ble hovedkvarter, var heller ikke helt tilfeldig.

– Vi vil skape litt liv i byens lokaler, forklarer Westvik.

Også senterleder på Veita, May-Tirdis Simonsen, er fornøyd med å få inn et festivalkontor på bygget.

– Veita er strålende fornøyde med innflytterne. Vi gleder oss til det flotte samarbeidet med jazzfestivalen, og ønsker nye gjester velkommen til å få oppleve Veita slik vi er i dag – noe annet, noe grønnere og fremtidsrettet, sier senterlederen.

Fra Ersfjord til Hildr

Det er et variert program under årets festival. Festivalsjefen tror de har noe for enhver.

– Det er jo fire dager, og 14 konserter. Vi er en sommerfestival, med ulike typer opplevelser man kan få. Alt fra mainstream jazz med John Pål Inderberg trio, til amerikanske Cory Henry And the Funk Apostle som er et soulband, forteller festivalsjefen.

Festivalen er spredd på scener over hele byen.

– Fra Ersfjord på Kvaløya til Hildr i byen, sier han.

Fortsatt billetter igjen

Fjorårets festival ble tilnærmet utsolgt. Til årets festival er det lagt ut over 3.000 billetter.

– Vi er ikke utsolgt ennå, men jeg vil si at det er god stemning på kontoret. Vi er selvfølgelig spente på salget, medgir Westvik.

Festivalledelsen er imidlertid ikke bekymret for å ikke få solgt nok billetter.

– Vi solgte vel 2.400 billetter i fjor, og har et mål om å komme over det. Tromsøfolket sitter ofte litt på gjerdet, og venter lenge med å kjøpe billetter, sier han.