Holdt høytflyende konsert: – Det var en spesiell opplevelse

På ferden fra Sørøya til Tromsø nylig ble Hollow Hearts spurt av piloten om de ville holde konsert på flyet.
KONSERT I LUFTEN: Mikael Pedersen Jakobsen, Ida Løvheim, Ida Karoline Nordgård og Christoffer Nicolai Mathisen stilte opp sammen med flybesetningen til et bilde. (Foto: Privat) 

KONSERT I LUFTEN: Mikael Pedersen Jakobsen, Ida Løvheim, Ida Karoline Nordgård og Christoffer Nicolai Mathisen stilte opp sammen med flybesetningen til et bilde. (Foto: Privat) 

Flyet hadde mellomlandet i Hammerfest på ferden til Tromsø da piloten kom bak helt bakerst i flyet og spurte om de var bandet.

– Vi hadde med tusen gitarer og altfor tunge ting og lurte på om vi ikke fikk være med på grunn av overlast. I stedet spurte han om vi ikke kunne tenkt oss å holde en liten konsert, forteller gitarist og vokalist i bandet, Christoffer Nicolai Mathisen, til iTromsø.


Kreditering: Hollow Hearts

 

Det var en mulighet bandet ikke kunne si nei til. Da var det bare å hente en kassegitar fra bagasjen og «peise på», som helgelendingen selv beskriver.

– Det var en spesiell opplevelse, og vi tenkte bare at dette var noe vi bare måtte gjøre. En «once in a lifetime»-mulighet og jævlig artig. Vi brukte mikrofonen til flyvertinnen og sang i den. Det var fullsatt fly, mobiltelefoner som filmet og kjempestemning, beskriver Mathisen.

Ikke første gang

Selv om det var første gangen Hollow Hearts holdt konsert på fly, var piloten langt mer erfaren når det kom til konserter mens man er i lufta.

– Han fortalte at han hadde hatt andre band som Violet Road før som hadde gjort det, sier Mathisen.

Konserten på flyet sammenfalt tilfeldigvis også med at bandet slapp singelen «Leaving Day» fredag forrige uke.

Travel sommer

Så langt har sommeren for bandets del vært mildt sagt travel, med en rekke konserter

– Det har vært så å si fullbooket og vi har bare hatt én frihelg, så det har vært tut og kjør, sier Mathisen

Bandet har blant annet spilt på Bergenfest, under Festspillene i Nord-Norge og Buktafestivalen. Fremover venter blant annet Øyafestivalen i Oslo, før festivalsommeren avsluttes på Gatefesten i Tromsø neste helg.

– Å avslutte på hjemmebane er kjempegreier, sier Mathisen.

Slipper album til neste år

Blant alle konsertene har bandet også rukket å gjøre andre ting. To uker av sommeren har også gått med til låtskriving.

– Den første plassen var Årsteinen ute i Digermulen i Lofoten. Så var vi ei uke på ei hytte på Sørøya og fikk jobbet litt med platen vi skal spille inn i oktober, avslutter Mathisen.

Albumet, som er gruppens andre, er ventet å bli utgitt i 2019.