Festivalstart torsdag:

– Vi skal ikke være noe «jazzpoliti»

Tromsø Jazzfestival skal fylle byen med musikk fire dager denne uka, og arrangørene har usedvanlig god kontroll før det braker løs på torsdag.
FULL KONTROLL: Frivilligkoordinator Sanna Jensen, produsent Camilla Frantzen og festivalsjef Jardar Westvik ser fram til den tredje utgaven Tromsø Jazzfestival, som går av stabelen fra torsdag til søndag denne uka. 
    
      (Foto: Håkon Steinmo)

FULL KONTROLL: Frivilligkoordinator Sanna Jensen, produsent Camilla Frantzen og festivalsjef Jardar Westvik ser fram til den tredje utgaven Tromsø Jazzfestival, som går av stabelen fra torsdag til søndag denne uka.  Foto: Håkon Steinmo

– Det eneste vi mangler er én frivillig og ei kaffekanne, humrer trioen som styrer festivalen.

Feedback møter festivalsjef Jardar Westvik, produsent Camilla Frantzen og frivilligkoordinator Sanna Jensen i festivalens midlertidige hovedkvarter på Veitasenteret. Der rigger de alt klart før møtet med sine 30 frivillige arbeidere, som skal sørge for at det praktiske rundt konsertene er i orden.

Syv scener og hagefest

Fra torsdag til søndag går den tredje utgaven av festivalen av stabelen, etter å ha gått bort fra navnet og konseptet Barentsjazz.

– Vi har jobbet på spreng i en drøy måned, men nå i innspurtsfasen har vi virkelig begynt å glede oss, sier Westvik.

 
    
      (Foto: Håkon Steinmo)

  Foto: Håkon Steinmo

 

I år blir hele syv scener tatt i bruk. Bryggejentene i Ersfjord er nok den mest eksotiske, mens det også i år blir hagefest med konserter utenfor restauranten Hildr i nordbyen.

– Som en del av samarbeidet vårt med Veita og Internasjonal uke, blir det også minifestival for barn på plan 3 her i senteret, forklarer festivalsjefen.

Ikke bare jazz

– Som mange andre jazzfestivaler, har dere også artister som ikke spiller jazz på plakaten. Hva er grunnen til dét?

– I festivalens vedtekter står det at vi skal skape interesse for jazz og beslektede musikksjangre. Så jeg har hatt ganske frie tøyler fra styret i bookingarbeidet, der fokuset ligger på kvaliteten til artistene, og å sette sammen et balansert program, sier Westvik.

Frivilligkoordinator Sanna Jensen, produsent Camilla Frantzen og festivalsjef Jardar Westvik. 
    
      (Foto: Håkon Steinmo)

Frivilligkoordinator Sanna Jensen, produsent Camilla Frantzen og festivalsjef Jardar Westvik.  Foto: Håkon Steinmo

 

– Ønsker dere også å være en folkelig festival?

– Ja, helt klart! Vi vil ikke være noe slags «jazzpoliti», siden jobben vår er å skape litt blest rundt denne musikken, sier festivalsjefen.

Anerkjent av Bukta-sjefen

Mandag var det ledige billetter til samtlige konserter under festivalen. Arrangørene er allikevel ikke bekymret for at det skal bli glissent i publikumsrekkene.

– I fjor solgte vi veldig mange billetter i løpet av selve festivaluka. Det er litt typisk Tromsø at folk avventer billettkjøp, og det er nok mange som er på vei hjem fra ferie, sier Camilla Frantzen.

– Hvilket tips, eller anbefaling, vil dere gi foran festivalen?

– Jeg sier Cory Henry & the Funk Apostels, kommer det raskt fra Sanna Jensen.

– Jeg gleder meg til Wenche Myhre. Hun er en bra dame, sier Frantzen.

– Bakgårdsfesten på Hildr, med Steamdome, kan muligens bli et høydepunkt for min del. Da den bookinga gikk i boks, fikk vi faktisk også et anerkjennende nikk fra Robert Dyrnes i Buktafestivalen, humrer festivalsjefen.