Viseklubbens konserter for resten av 2018 er klare, med både tradisjonell visesang og enkelte nyvinninger på plakaten.

– De fleste artistene denne høsten kommer fra vår egen region, men tre av dem tar turen fra Stockholm. Vi har som vanlig prøvd, og har lyktes med, å få god kjønnsbalanse i programmeringa, sier Anne Grete Seljebakk i Spelt-styret.

Viseveteran fra 60-tallet

Første artist rundt visebålet denne høsten er svenske Pierre Ström.

RUTINERT SVENSKE: Pierre Ström var en del av den originale skandinaviske visebølgen på 60-tallet.

– Han var med på å starte den nordiske visebølgen på 60-tallet, sammen med Cornelis Vreeswijk, Fred Åkerström og andre trubadurer fra Stockholm. Pierre er fortsatt aktiv og slapp i 2012 et nytt album med Bellman-viser. Han har med seg to andre svenske visesangere til Tromsø – Billey Shamrock og Kurt Öberg, forklarer Seljebakk.

ERSTATTER «TOBBEN»: Tormod Løkkemo spiller Tobben & Ero-klassikere sammen med Jan Ero Olsen i oktober.

Harstadjenta Sigrun Loe Sparboe – også kjent fra Sigrun & the Kitchen Band – har nettopp sluppet ny singel. Sparboe vil lansere sitt ferske album i Tromsø under konserten i oktober.

– Sparboe er prisbelønt for sine tekster, og jeg vil også nevne konserten med skuespilleren Eva Dons – som er en god og spennende formidler.

Tar for seg Tromsøs revytradisjon

Tormod Løkkemo og Jan Ero Olsen representerer visetradisjonen, og skal naturlig nok spille årgangsklassikere fra katalogen til Tobben & Ero. Tradisjon tro blir det også i år romjulskonsert dedikert musikken til Boknakaran.

Den lokale kulturformidleren Stina Fagertun står derimot bak en nyvinning i Spelt-sammenheng.

REVYVISER: Stina Fagertun med flere tar for seg musikken fra revytradisjonen i Tromsø.

– Stina skal gi oss innblikk i visene som har vært en del av revytradisjonen i Tromsø og omegn. Hun får med seg blant annet Anita Barth-Jørgensen, Siri Therese Lier og Heidi Lindrupsen på scenen, sier Seljebakk.

Samtlige konserter går av stabelen på Vertshuset Skarven, bortsett fra Romjulsspelt som arrangeres på Prelaten.