Avlyser Wenche Myhre-konsert i Tromsø

Det melder Tromsø Jazzfestival torsdag.
Wenche Myhre avlyser konserten førstkommende søndag.  
        
            (Foto: Scanpix)

Wenche Myhre avlyser konserten førstkommende søndag.   Foto: Scanpix

Førstkommende søndag skulle Wenche Myhre avholde konsert på Kulturhuset i forbindelse med Tromsø Jazzfestival.

Konserten er avlyst på grunn av sykdom, opplyser arrangøren.

– Hun har falt og slått seg, og vil være sykemeldt i en uke. Vi har fått informasjon om at hun har det fint, men må altså ta det med ro en ukes tid, sier Jardar Westvik, festivalsjef for Tromsø Jazzfestival til iTromsø.

Ingen erstatning

Tromsø Jazzfestival startet i dag, torsdag. Westvik synes det er veldig trist at Myhre nå avlyser.

– Det er forferdelig trasig, men det er nå sånn det er. Vi må bare fokusere på å gjennomføre de andre flotte konsertene, så får vi ta en oppsummering når vi har gjennomført festivalen, sier Westvik.

Det blir likevel ingen erstatning for Myhre på søndag.

– Tromsø Jazzfestival kommer ikke til å sette opp erstatningskonsert. Det er ikke gjennomførbart, opplyser Westvik.

Jobber for ny konsert

Myhre skulle synge sammen med Tromsø Storband under ledelse av hennes samboer, den svenske komponisten og arrangøren Anders Eljas.

Fred Glesnes, leder av Tromsø Storband, synes naturligvis det er trist at konserten avlyses etter lang tids øving.

– Dette var ren uflaks og det kan skje hvem som helst. Jeg har jobbet tett både med Wenche og Anders i lengre tid, for vår del er det selvfølgelig trist at det kom til det punktet at vi måtte avlyse konserten vi har jobbet mot. Likevel kommer helsen først, det er bare musikk vi holder på med. Det viktigste er at de har det bra nå, sier Glesnes.

Glesnes er allerede i gang med å jobbe frem en ny dato.

– Når ting roer seg litt så planlegger vi en ny dato. Vi er allerede i dialog for å få til konserten på en annen dato, den vil komme uansett.

Unikt

Storband-lederen er svært fornøyd med samarbeidet og gleder seg til at det skal få møte publikum.

– Det eneste som gjensto før søndagen var å sy sammen orkesteret og solist. Det var et formidabelt salg av billetter, så vi håper at de samme som kjøpte billetter nå har tålmodighet og ønsker å få med seg konserten når vi finner ny dato. Vi lover at denne konserten skal gjennomføres, så fremst alles helse er slik at det er gjennomførbart, sier Glesnes, som hadde gledet seg til å vise det de har jobbet med til byens befolkning.

– Vi må bare få dette ut til folket. Det vi har planlagt til denne konserten er ganske unikt til sammenligning med hva Wenche og Anders har gjort med andre band rundt omkring i Norge. Dette kommer til å bli veldig bra.

Får billettene refundert

Ifølge festivalsjef Westvik lå konserten godt an til å bli utsolgt i hovedsalen på Kulturhuset, som tar 613 sittende publikummere.

Det betyr at det er en del publikummere som nok lurer på hvordan de får refusert sitt billettkjøp.

– Først og fremst får alle som har kjøpt billetter via nett en e-post fra Aurora Billett som håndterer billettsalget. De som har kjøpt på nett vil få en automatisk refusjon tilbake på det kortet de har kjøpt billettene med, dersom de ønsker beløpet refundert til en annen konto må de opplyse Aurora billett om det.

De som har kjøpt billett via skranken på Kulturhuset eller Aurora Fokus kino må gå til en av skrankene og fylle ut et skjema, så blir refusjonen iverksatt.

– Vi kommer til å ha skranken på Kulturhuset åpen når konserten egentlig skulle vært, slik at folk som eventuelt ikke har fått med seg avlysningen kan komme dit da, sier Westvik.