Lokal dominans under Gatefesten

Førstkommende lørdag er det klart for en ny runde av Gatefesten, som arrangeres for andre år på rad i den avstengte Sjøgata. På programmet finner du utelukkende lokale band.
JUBILEUM: Ca. Doffen på ølfestivalen i 2012. 
    
      (Foto: Ronald Johansen)

JUBILEUM: Ca. Doffen på ølfestivalen i 2012.  Foto: Ronald Johansen

Bookingsjef Arthur Mack sier de er godt i gang med forberedelsene.

– Akkurat nå monteres scenen. Det er første tegnet på at det kommer til å skje noe.

Positiv værmelding

Billettsalget er også godt i gang, ifølge Mack.

STEMNING: Fra Gatefesten 2017. 
    
      (Foto: Daniel Lilleeng)

STEMNING: Fra Gatefesten 2017.  Foto: Daniel Lilleeng

– Vi ser at det var litt spesielt i fjor i forbindelse med Arctic Race, og i år har vi ikke hatt et like bra forhåndssalg.. Vi har egentlig ikke vært fornøyd med værmeldingen som har stått hele uka, men nå er denne blitt bedre, så nå tror jeg det vil skje noe med billettsalget.

Og for de som måtte frykte dårlig vær, har bookingsjefen en oppmuntring:

– Det som er så artig er at været har egentlig ikke noe å si. Her er det mulighet til å gå inn og varme seg på alle uteplassene.

Utestedene det siktes til er arrangørstedene – Agenturet, Companiet, Prelaten og Flyt.

Nyankommet band

– Vi er sinnssykt stolt av at vi nok en gang har klart å få bare lokale band som er veldig i skuddet. Se på for eksempel Hollow Hearts, som har hatt en vanvittig turnésommer. Både de og Jadudah har nylig gitt ut plate, forteller Mack om årets program.

– For å ikke snakke om The Late Great. Tor Thomassen leverer alltid. Og så har vi de «nyankomne» Neon Apartments. De gleder jeg meg veldig til å se.

Også i år vil deler av et eventuelt overskudd gå til Bymisjonen. I fjor ga det 50.000.

– Vi fortsetter med dette. Vi har en fest på gata, så da er det naturlig gi deler tilbake til gata og arbeidet Bymisjonen gjør, avslutter bookingsjef Arthur Mack.

– Byens beste partyband

Sist på scenen under lørdagens program finner vi det folkekjære Tromsø-bandet Ca. Doffen.

– Vi produserer underholdning. Jeg pleier å si at vi er byens beste partyband de siste 30 årene. Publikum kan vente seg full blåserekke med seks personer. Vi spiller James Brown, Blues Brothers og de som laget fet musikk med korrekke på 70-80-tallet, sier bandsjef Hallvard Østgård.

Bandet ble dannet i desember 1986 og skal feire et forsinket 30-årsjubileum under Gatefesten.

– Det har aldri passet sånn at vi har spilt når vi har jubileum, så under Gatefesten skal vi feire, forteller Østberg.

Bandsjefen røper også at de har en overraskelse til publikum.

– Mens fotballgutta har hatt ferie, har vi vært i hardtrening og spilt inn nye låter. I tillegg har vi forsterket trompetavdelingen. Ikke nok med det, men vi har også lånt ut saksofonisten vår til Josef Bamba, som skal spille mellom bandene. Vi bidrar med andre ord til underholdning også for de yngste, avslutter Østberg.


iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.