Gypsy Chicken innledet musikkfestens dagprogram i bakgården til Tromsø Bruktbokhandel. Duoen bestående av Solvei Stenslie og Asia Kreft skulle faktisk gjøre hele tre konserter under musikkfesten lørdag.

– Vi elsker å spille, så det går helt fint å spille mye, sier Kreft.

– Jeg spiller i et annet band som heter Peg & Awl, i tillegg til Gypsy Chicken. Så jeg skal faktisk spille seks konserter i dag, avslører Stenslie.

– Positivt at alt er gratis

Å være en del av Musikkfest Tromsø er noe de to musikerne setter stor pris på.

SAMMENSATT: De to kvinnene i Gypsy Chicken mener musikken kan fremstå litt tullete, men er nokså filisofisk i bunn.

– Musikkfest er et utrolig kult initiativ og konsept. Jeg elsker at man kan gå rundt gatene, og lytte til musikk overalt, sier Kreft.

– Jeg synes det er positivt at alle konsertene er gratis. Man må betale inngangspenger for å se stort sett alt av livemusikk i Norge. Der jeg kommer fra er gratiskonserter mer vanlig enn her, og jeg liker at Musikkfest Tromsø er en slags «drop in»-festival, sier Stenslie.

Fant hverandre i Tromsø

Stenslie og Kreft kommer fra henholdsvis USA og Polen, men ble kjent med hverandre i Tromsø. Kreft ble med sin norske kjæreste på flyttelasset nordover, mens Stenslie kom til byen for å studere.

– Jeg er faktisk født i Norge, og har alltid hatt lyst til å flytte hit for å studere. At jeg flyttet hit for tre år siden er litt tilfeldig, men jeg liker meg utrolig godt her, sier Stenslie.

Gypsy Chicken har både Tromsø og internett å takke for at duoen ble dannet.

– Jeg søkte på nettet etter folk å spille musikk sammen med, og slik traff jeg Solvei, forteller Kreft.

Tullete, men filosofisk

Ukuleleduoen beskriver musikken sin som melodisk.

– Vi har fokus på tekstene, og selv om musikken vår kan fremstå som rolig og lettbeint på utsiden, men det er en mening i bunnen av låtene, sier Kreft.

– Om vi fremstår som litt tullete på overflaten, men tekstene er ganske filosofiske, skyter Stenslie inn.

BAKGÅRDSKOS: Det var både god stemning og vaffelservering i bakgården til Tromsø Bruktbodhandel, under konsertene lørdag ettermiddag.