Stortorget rigges nå klart for den fjerde utgaven av Rakettnatt fredag og lørdag. Og nå har festivalen en gladnyhet til alle som er for unge til å slippe inn under kveldskonsertene.

– Vi har lenge ønsket oss et «under 18»-arrangement lenge, og nå får masse Tromsø-ungdom en skikkelig festivalopplevelse her på Stortorget, sier Rakettnatts kommunikasjonsansvarlig Hallvar Agersborg.

Sperrer ikke av torget

UTVIDER TIL HAVNEGATA: Rakettnatts minste scene utvider publikumskapasiteten til 3.000-4.000 mennesker i år.

I samarbeid med Den kulturelle skolesekken inviterer Rakettnatt alle byens 2.400 ungdomskoleelever til gratiskonserter fredag formiddag.

– Første konsert er allerede halv elleve, og vi har hentet artister fra Rakettnatt som skal passe ypperlig til en ung målgruppe: Arif og ISÁK holder konserter, pluss at det blir politisk satire fra Nordting, sier Agersborg.

– Blir Stortorget sperret av under konsertene på dagtids fredag?

– Nei, vi skal ikke jage bort Tromsøs befolkning. Vi kommer til å sperre av et eget konsertområde for skoleelevene, men det er fritt fram for andre å komme hit for å nyte god musikk i lunsjpausen.

Lørdagspassene selger best

Agersborg husker mangelen på et lignende kulturtilbud da han selv var skoleelev.

– Vi håper å gjøre skoledagen deres litt bedre, og jeg utfordrer elevene til å slippe seg løs. Hvem klarer å lage mest liv av ungdommene på dagtid, og de voksne på kveldstid, spør han smilende.

I fjor var Rakettnatt utsolgt, men foreløpig er det godt med billetter igjen til denne ukas festival.

– Vi ser at lørdagsbillettene går kjapt akkurat nå, så vi får se hvor lenge folk tør å utsette billettkjøpet, sier Agersborg.

Utvider med flere tusen

Rigginga startet allerede fredag, og opp mot fire hundre frivillige skal i sving for å arrangere festivalen. Nytt av året, er at publikumskapasiteten på Satelittscenen utvides.

– I fjor var det bare plass til 1.200 mennesker der, men i år blir det plass til 3.000-4.000, forklarer Agersborg.

Han innrømmer at værmeldinga for fredag og lørdag sjekkes kontinuerlig.

– Nå ser det bedre ut for lørdagen enn i går. Vi får satse på at Yr- og Storm-gudene står oss bi.