Nå får også barna en smak av Rakettnatt

Tjuvstarter årets festival med gratiskonserter for skoleelever.
I FULL RIGGING: Hallvar Agersborg tar i et tak for å få Rakettnatts hovedscene klar til fredag. Da åpner festivalen for første gang også for barn og unge. 

I FULL RIGGING: Hallvar Agersborg tar i et tak for å få Rakettnatts hovedscene klar til fredag. Da åpner festivalen for første gang også for barn og unge. 

Stortorget rigges nå klart for den fjerde utgaven av Rakettnatt fredag og lørdag. Og nå har festivalen en gladnyhet til alle som er for unge til å slippe inn under kveldskonsertene.

– Vi har lenge ønsket oss et «under 18»-arrangement lenge, og nå får masse Tromsø-ungdom en skikkelig festivalopplevelse her på Stortorget, sier Rakettnatts kommunikasjonsansvarlig Hallvar Agersborg.

Sperrer ikke av torget

UTVIDER TIL HAVNEGATA: Rakettnatts minste scene utvider publikumskapasiteten til 3.000-4.000 mennesker i år. 

UTVIDER TIL HAVNEGATA: Rakettnatts minste scene utvider publikumskapasiteten til 3.000-4.000 mennesker i år. 

I samarbeid med Den kulturelle skolesekken inviterer Rakettnatt alle byens 2.400 ungdomskoleelever til gratiskonserter fredag formiddag.

– Første konsert er allerede halv elleve, og vi har hentet artister fra Rakettnatt som skal passe ypperlig til en ung målgruppe: Arif og ISÁK holder konserter, pluss at det blir politisk satire fra Nordting, sier Agersborg.

– Blir Stortorget sperret av under konsertene på dagtids fredag?

– Nei, vi skal ikke jage bort Tromsøs befolkning. Vi kommer til å sperre av et eget konsertområde for skoleelevene, men det er fritt fram for andre å komme hit for å nyte god musikk i lunsjpausen.

Lørdagspassene selger best

Agersborg husker mangelen på et lignende kulturtilbud da han selv var skoleelev.

– Vi håper å gjøre skoledagen deres litt bedre, og jeg utfordrer elevene til å slippe seg løs. Hvem klarer å lage mest liv av ungdommene på dagtid, og de voksne på kveldstid, spør han smilende.

I fjor var Rakettnatt utsolgt, men foreløpig er det godt med billetter igjen til denne ukas festival.

– Vi ser at lørdagsbillettene går kjapt akkurat nå, så vi får se hvor lenge folk tør å utsette billettkjøpet, sier Agersborg.

Utvider med flere tusen

Rigginga startet allerede fredag, og opp mot fire hundre frivillige skal i sving for å arrangere festivalen. Nytt av året, er at publikumskapasiteten på Satelittscenen utvides.

– I fjor var det bare plass til 1.200 mennesker der, men i år blir det plass til 3.000-4.000, forklarer Agersborg.

Han innrømmer at værmeldinga for fredag og lørdag sjekkes kontinuerlig.

– Nå ser det bedre ut for lørdagen enn i går. Vi får satse på at Yr- og Storm-gudene står oss bi.