NOSO-strykere spiller gratis for tromsøartist

Tromsøartisten Marie Vangen får med seg NOSO på innspilling av sin nye singel. Og det gjør de helt gratis.
FÅR STRYKER-HJELP: Som vinner av konkurranse, får Marie Vangen hjelp av NOSOs strykere på sin nye singel. Pressefoto: Knut Aaserud 

FÅR STRYKER-HJELP: Som vinner av konkurranse, får Marie Vangen hjelp av NOSOs strykere på sin nye singel. Pressefoto: Knut Aaserud 

Bakgrunnen er en konkurranse som NOSO, i samarbeid med Tvibit og Kysten studio, lyste ut tidligere i sommer. En rekke innsendte låter ble gjennomgått av en jury, for å finne ut hvem som skulle få hjelp av NOSO sine strykere. Marie Vangen ble plukket ut som den heldige vinneren.

Innspillingen skal skje i Kysten studio tirsdag i neste uke, på låten «Little can we do about the rain». Vangen har kommet langt i prosessen med å få ferdig sitt første fullskala album med selvskrevet materiale. «Little can we do about the rain» skal inngå på albumet etter at den først er utgitt som singel i løpet av senhøsten.

– Det at NOSO vil delta på en av singlene og gi denne et ekstra løft, er både en gledelig anerkjennelse og en gylden mulighet til å få mer oppmerksomhet om musikken min, skriver Vangen i en e-post.

– Og det er vel også en stor del av motivet til NOSO, Tvibit og Kysten studio, som gjennom dette viser at de ønsker å ta et kulturelt samfunnsansvar i nord gjennom å løfte fram lovende artister og god musikk fra landsdelen.

Strykearrangementet er skrevet av pianisten i Vangens band, Erik Håkon Halvorsen fra Bergen.