Satser som soloartist etter flere år i band: – En prosess å tørre og slippe noe eget

Tromsøartisten Birgitta Alida Hole (25) har hatt suksess i flere band. Nå er hun aktuell med sin helt egen singel.
GÅR SOLO: Birgitta Alida Hole (25) satser som soloartist og er aktuell med debutsingelen «Something Real». 
    
      (Foto: Xin Li)

GÅR SOLO: Birgitta Alida Hole (25) satser som soloartist og er aktuell med debutsingelen «Something Real».  Foto: Xin Li

Hole har hatt base i Bergen de siste seks årene, hvor hun blant annet tidligere har studert ved Griegakademiet og har etablert seg med sine to band Lumikide og senest kritikerroste Strange Hellos. Tidligere i måneden slapp hun midlertidig sin første låt som soloartist med «Something Real».

– Jeg har alltid skrevet egen musikk, i tillegg til å spille i band. Det har vært en gradvis prosess å tørre å slippe noe eget, og nå følte jeg at det var på tide, sier Hole.

Til låten har hun hentet inspirasjon fra både 60- og 70-tallet.

– Jeg har latt meg inspirere av for eksempel The Beatles, Joni Mitchell og Nico. Også av klassiske komponister som Bach og Debussy, og mer moderne musikere/band som Beach House og franske Melody’s Echo Chamber.

Samarbeider med kjæresten

Singelen ble til i leiligheten hun deler med kjæresten Pablo Tellez, som også spiller bass i hennes nye backingband. Enda mer familiært er det at «svigerbror» Matias Tellez har produsert låten.

går solo: Birgitta Alida Hole (25) satser som soloartist og er aktuell med debutsingelen «Something Real» Foto: Xin Li 

går solo: Birgitta Alida Hole (25) satser som soloartist og er aktuell med debutsingelen «Something Real» Foto: Xin Li 

– Det kan sikkert by på utfordringer for noen å samarbeide så tett med familie, men for meg er det et drømmeteam og et samarbeid jeg gjerne vil fortsette med. Vi har alle like musikalske referanser og smak. Også er det fint å jobbe med noen man vet man kan stole på, og har så mye til felles med, sier hun og fortsetter:

– Siden jeg og Pablo bor sammen, kan vi lage musikk når som helst vi blir inspirerte. Hvis en av oss får en idé, kan vi fort sitte til langt på natta og lage demoer sammen. Så sender vi dem over til Matias og stikker i studiet hans for å jobbe videre.


 Satser for fullt

Forrige helg solodebuterte hun under bransjefestivalen Vill Vill Vest i Bergen, og jobber nå i studio med å ferdigstille et soloalbum som etter planen skal slippes i løpet av neste år. Ved siden av soloprosjektet, jobbes det også videre med andrealbumet til Strange Hellos. Noen planer om å flytte hjem til Tromsø har hun imidlertid ikke, men Hole håper å få til en konsert i hjembyen i nærmeste fremtid.

– Bergen er en slags smeltedigel av musikere fra alle kanter av Norge, hvor alle spiller med hverandre på tvers av prosjektene sine. Jeg opplever at folk er støttende og vil hverandre godt. Det er en livlig by som alltid har tiltrukket meg på grunn av all den bra musikken som har kommet herfra. Kanskje også fordi det ikke er så alt for ulikt Tromsø, sier Hole.