Tromsølabel om Sylvi Listhaug: – Vi har sydd igjen kjeften på henne

En ny plate med norsk punk bruker en kneblet romvesen-versjon av Frp-nestleder Sylvi Listhaug på coveret.
SYLVI SOM ROMVESEN: Kari Westergaard fikk i oppdrag å lage coveret til samleplata med ny norsk pønk omtrent da Sylvi Listhaug gikk av som justisminister i mars. – Da jeg så henne på Dagsrevyen stå å si at hun ble kneblet, så ble jeg forbanna, sier Westergaard. Foto: Fucking North Pole Records 

SYLVI SOM ROMVESEN: Kari Westergaard fikk i oppdrag å lage coveret til samleplata med ny norsk pønk omtrent da Sylvi Listhaug gikk av som justisminister i mars. – Da jeg så henne på Dagsrevyen stå å si at hun ble kneblet, så ble jeg forbanna, sier Westergaard. Foto: Fucking North Pole Records 

NRK melder fredag at plata «Punk i Norge 2018» gis ut med et platecover som viser Frp-nestleder Sylvi Listhaug med gjensydd munn og laserstråler ut av øynene. Det er punklabelet Fucking North Pole Records som gir ut plata, drevet av Robert Dyrnes og kona Kari Westergaard.

– På coveret har vi sydd igjen kjeften på henne, og hun fremstår ellers slik som vi oppfatter henne, nemlig som en alien. Vi vet ikke hvor hun kommer fra eller hva hun vil, sier Robert Dyrnes til iTromsø.

– Står godt til innholdet på plata

Plateselskapet har som mål å gi ut både ny og gammel punkmusikk, og har de siste årene jobbet med å gi ut fire plater som fokuserer på gammel nordnorsk punkmusikk.


Gir ut eksklusiv plate på yttersida

Tromsøbandene The Modern Times og Sunshine Reverberation slipper en eksklusiv splittsingel.

 

– Nå var tiden kommet for å ta tempen på dagens punkmusikk, og vi har plukka ut låter fra 19 punkband fra ulike steder i landet, forteller Dyrnes.

– Hvorfor valgte dere å ha et platecover med Sylvi Listhaug som motiv?
– Tidspunktet da vi satte sammen plata var da det storma som verst rundt Listhaug. Vi tenkte også at det står godt til innholdet, for punk anno 2018 handler mye om kampen mot rasisme og urettferdighet i samfunnet, og dette er vårt bidrag til å bekjempe Frp-politikk, sier han.

– Få som er mer skremmende

Kari Westergaard viser også til tekstene på plata når hun skal forklare hvorfor Sylvi er på coveret:

– Dette er ei plate med ny punkmusikk, og lytter man til tekstene så handler det mye om hva som rører seg politisk for tiden, sier Westergaard til iTromsø.

Hun fikk oppgaven med å lage cover til plata da Listhaug sto på Dagsrevyen og fremstilte seg selv som kneblet etter at hun gikk av som justisminister i mars.


Madrugada klar for tromsøfestival

– Det musikalske kameraderiet og spillegleden overskygger de økonomiske motivene for å si det sånn.

 

– Jeg ble rett og slett så forbanna da jeg så det, for ingen får mer oppmerksomhet enn henne. Derfor har jeg sydd igjen munnen på henne, men vi vet jo at det ikke hjelper. Et halvt år etter at hun gikk av som justisminister, så er hun tilbake som nestleder i Frp, sier Westergaard og legger til en forklaring for lastestrålene som lyser ut av øynene på henne:

– Det er få som er mer skremmende enn henne, så jeg har forsøkt å gjøre øynene så skumle som mulig.

Ikke første gang Sylvi blir kunst

Platecoveret med Sylvi Listhaug som romvesen uten mulighet til å uttale seg, er ikke første gang Frp-nestlederen blir brukt i kunsten. Listhaug dukket også opp på en vegg i Bergen, da gatekunstneren AFK «Making a martyr» hadde laget et maleri av en naken og korsfestet Sylvi Listhaug. Bildet var visstnok en reaksjon på at Listhaug uttalte at ytringsfriheten hennes var kneblet.

– Jeg har selvsagt ikke et ønske om å korsfeste Sylvi Listhaug. Bildet er ment som en kommentar på hennes retorikk, sa gatekunstneren til NRK den gangen.


Musikkfest Tromsø:

Theodor (6) er allerede musikkfest-veteran

Det var mange familier å se under lørdagens musikkfest i sentrum. 6 år gamle Theodor var blant publikummerne som koset seg i Kongeparken.

 

Bildet ble først solgt for 300.000 kroner, og torsdag kveld denne uken ble bildet solgt på nytt for 500.000 kroner. Sylvi Listhaug har gjennom sin rådgiver Espen Teigen fortalt NRK at hun ikke vil kommentere saken.

Kari Westergaard har fått med seg salgssummen på gatemaleriet, men forventer seg ikke lignende summer for sin kunst:

– Kunsten min selges for 249 kroner i form av ei plate til alle som vil ha den, sier hun.