Kultband reutgir plata som ble kåret til den beste rockskiva i Tromsøs historie

Plata har vært utsolgt i mange år.
REUTGIR PLATE: Nikkeby Lufthavn reutgir plata «Babes in Space» før onsdagens konsert der de varmer opp for Marky Ramone’s Blitzkrieg. Pressefoto: Joachim Lyng 

REUTGIR PLATE: Nikkeby Lufthavn reutgir plata «Babes in Space» før onsdagens konsert der de varmer opp for Marky Ramone’s Blitzkrieg. Pressefoto: Joachim Lyng 

I forbindelse med at kultbandet Nikkeby Lufthavn skal varme opp for Marky Ramone’s Blitzkrieg på Kulturhuset denne uka, reutgir de skiva «Babes in Space», som kom ut høsten 2005, digitalt. I 2015 kåret Buktafestivalen plata til «den beste rockskiva i Tromsøs historie»

Nikkeby Lufthavn, som består av Gisle Mathisen, Knut-Reidar Haldorsen, Louis Hansen og Mona Varpe, er kjent for forrykende liveshow.

– Nikkeby Lufthavn serverer et energisk show med volumknappen på elleve, samt fengende låter med bisarre tekster fra et surrealistisk univers uegnet for de fleste menneskesinn. Det er vanskelig å forklare hva Nikkeby Lufthavn er – det må rett og slett oppleves, skriver bandet i en pressemelding.

Da det ble klart at 17. oktober blir å regne som julaften for byens Ramones-fans, var det åpenbart hvem som burde være oppvarmingsband, ifølge produsent på Kulturhuset, Håvard Hellhog Johansen. Tromsøs kulthelter Nikkeby Lufthavn var ikke vanskelige å be.

– Man finner vel ikke større Ramones-fans i Tromsø enn Gisle (Mathisen, gitar/vokal), Louis (Hansen, trommer) og Knut-Reidar (Haldorsen, bass). Musikalsk sett er jo også Nikkeby Lufthavn byens eget svar på Ramones, og denne kvelden stiller de i tillegg med Mona Varpe på orgel og Mads Ystmark på gitar, sa Johansen til iTromsø i september.