Tromsørapper og musikalsk kjærestepar skal spille på Nordlysfestivalen

Nytt programslipp til neste års Nordlysfestival.
MUSIKALSK PAR: Gitarist Kristian S. Olstad og pianist Herborg Rundberg er bander Leagus som skal spille under festivalen. FOTO: Marius Fiskum 

MUSIKALSK PAR: Gitarist Kristian S. Olstad og pianist Herborg Rundberg er bander Leagus som skal spille under festivalen. FOTO: Marius Fiskum 

25. januar til 3. februar arrangeres Nordlysfestivalen for 31. gang. Fra før av er The Cavern Beatles og Barokksolistene med «Alehouse sessions» og «Purcell’s playground» klare for festivalen.

Mandag ble det lansert at artisten Klish og bandet Leagus, som består av paret Herborg Rundberg og Kristian S. Olstad, skal spille på festivalen.

– Disse vil bidra til å vise spennvidden i programmet vårt, som vi skal slippe i sin helhet neste tirsdag, sier festivalsjef Line Fusdahl til iTromsø.

Akustisk rap

Tromsørapperen Jon-Are Masternes, bedre kjent under navnet Klish, er kanskje ikke den første man hadde ventet å se på programmet til festivalen. Under hans konsert på Kulturhusets lillescene onsdag 30. januar vil man kunne se ham på en helt ny måte. Klish skal fremføre låtene sine akustisk med et band bestående av Eirik Fjelde (Dagny), Morten Steene (The band called Oh) og Frode Larsen (The band called Oh).

– Hvorfor har dere satt hip hop på programmet, det er jo ikke akkurat vanlig for Nordlysfestivalen?

– Det er annen måte å formilde gode tekster på. Klish har noen helt utrolig flotte tekster, som det kanskje ikke alltid er like lett å få med seg. Under denne konserten blir det en setting som vil gjøre at tekstene kommer fram, sammen med fantastisk dyktige musikere.

– Setter dette standarden for hva publikum kan vente seg fra resten av programslippet?

– Nordlysfestivalen er en veldig variert festival og når vi planlegger og booker inn artister så ønsker vi å skape et program for folk som er glad i musikk, uten at det nødvendiges bare handler om sjanger. Festivalen er sjangeroverskridende og det ønsker jeg å få fram.

Vil nå ut til yngre

Bandet Leagus skal spille på Verkstedet på Kulturhuset mandag 28.januer og kommer til å lansere sin nye plate under festivalen. I tillegg til paret Rundberg og Olstad, som er henholdsvis pianist og gitarist, vil de ha med seg to trommiser under konserten. Ifølge pressemeldingen fra Nordlysfestivalen beskrives bandet som et «kontemporært musikalsk prosjekt med samisk identitet i bunn».

– Hvordan har dere jobbet fram disse to bookingene?

– Vi er hele tiden ute og finner ut hva som skjer og prøver å sette sammen det vi synes er spennende og aktuelt, sier Fusdahl.

– Med dette bandet og Klish kan det virke som dere prøver å nå ut til en yngre målgruppe, stemmer det?

– Selvfølgelig ønsker vi en bredde i publikummet vårt. Vi er først og fremst opptatt av å nå ut til et musikkinteressert publikum, og det er mangfoldig her i Tromsø. Her finnes det musikkinteresserte folk i alle aldre.