Han er Rakettnatts nye sjef: – Vi skal tilby noe nytt

Vasil Gjuroski tar over som bookingsjef, mens festivalgründer Erlend Mogård-Larsen forlater Rakettnatt.
NY SJEF: Vasil Gjuroski overtar som bookingansvarlig i Rakettnatt, etter at gründer Erlend Mogård-Larsen har forlatt festivalen. Foto: Helge Skog 

NY SJEF: Vasil Gjuroski overtar som bookingansvarlig i Rakettnatt, etter at gründer Erlend Mogård-Larsen har forlatt festivalen. Foto: Helge Skog 

Rakettnatts styreleder Karl-Henning Svendsen bekrefter tirsdag at Gjuroski tar over Mogård-Larsens jobb i festivalen.

– Festivalen har hatt lyst til å gå i en ny retning, mens Erlend hadde lyst til å gjøre noe annet. Da tilbydde jeg Erlend en god pris for sin aksjepost i festivalen – som han godtok, sier Svendsen.

Styrelederen er glad og lettet over at nettopp Vasil Gjuroski skal ta seg av artistbookingen fremover.

– Vi er utrolig glade for å få Vasil med på laget. Han har en CV som taler for seg selv, og et unikt nettverk innenfor norsk og internasjonal musikkbransje, sier Svendsen.

20 års erfaring

Vasil Gjuroski er allerede et velkjent fjes innen byens kulturliv. I tillegg til å være bookingsjef på Driv, har makedonieren flere års fartstid i Buktafestivalen, TIFF og Vårscenefest.

– Jeg har vært involvert i Rakettnatt som artistansvarlig siden oppstarten, så jeg vet at dette blir en veldig spennende jobb. Samtidig har jeg jobbet med booking, konserter og festivaler i 20 år, så det føles naturlig for meg å overta bookingen. For ordens skyld, har jeg nå forlatt bookinggruppa i Buktafestivalen, sier 39-åringen.

Gjuroski omtaler Rakettnatt som en «nødvendig» festival for Tromsø.

– Rakettnatt skal tilby noe nytt, noe annerledes, og noe som folk vil høre, mener han.

Satser mot eldre publikum

– Hvilken type artister ønsker du å hente til Rakettnatt?
– Rakettnatt skal fortsatt være en bred popfestival, og vi kommer til å ha fokus på kvinnelige artister. Vi har nå booket Madrugada, som er helt på kanten av Rakettnatt-profilen, men de er et veldig populært navn som folk vil høre, sier Gjuroski.

Rakettnatt har hatt fokus på publikummerne i aldersgruppa 20 til 25. Bookingsjefen vil holde på det unge publikummet, men utvide fokuset litt.

– Vi skal tilby musikk også for publikummere på 30, 40 og 50. Dette tror jeg er bra for utviklingen av en ordentlig byfestival.

Ny festival for unge og studenter

Rakettnatt skal bruke sin nye vinterfestival Winterland som en inngangsport for nye publikummere.

– Winterland kommer til å ha større fokus på dansemusikk. Der kommer målgruppa til å være studenter og andre unge – som vi ser at ikke går på Buktafestivalen, TIFF og Nordlysfestivalen.

Gjuroski takker sin forgjenger for å ha vært en døråpner i byens kulturliv, rent personlig.

– Erlend Mogård-Larsen har – sammen med Robert Dyrnes – sett kapasiteten min. Erlend er en utrolig ressurs, og vi har hatt tett kontakt rundt bookingen i de fire foregående årene.

Erlend Mogård-Larsen opplyser overfor iTromsø at han ikke ønsker å kommentere saken på nåværende tidspunkt.