Han fant prinsessa under Nobelkonserten – nå kan de møtes i Tromsø

Stjerneartisten kan få et kongelig gjensyn når han holder konsert på The Edge om drøye to uker.
OVERRASKET KONGEFAMILIEN: Wyclef Jean og Mette-Marit under førstnevntes opptreden på Nobelkonserten i 2009. 
        
            (Foto: AP Photo/John McConnico)

OVERRASKET KONGEFAMILIEN: Wyclef Jean og Mette-Marit under førstnevntes opptreden på Nobelkonserten i 2009.  Foto: AP Photo/John McConnico

«Where the princess at?», spurte Wyclef Jean foran et fullsatt Oslo Spektrum i 2009. Seansen gikk verden rundt, og har gjort opptredenen til en av de mest kjente i Nobelkonsertens historie.

Den gang gikk artisten fra Haiti opp trappene til kongehusets seter, der han håndhilste og danset med kronprinsessen. 16. november kan derimot Wyclef få sjansen til å møte en prinsesse i Tromsø – spørsmålet er bare hvilken av dem.

Prinsesse som gudmor

Samme helg som Wyclef Jeans konsert døpes nemlig forskningsfartøyet «Kronprins Haakon» i Tromsø. iTromsø erfarer at enten kronprinsesse Mette-Marit eller prinsesse Ingrid Alexandra, som er den neste i arverekka, skal være gudmor under skipsdåpen.

Hotellsjef på The Edge, Øvind Alapnes, er også konsertarrangøren. Han vil ikke si så mye om sammentreffet med kongefamilien og Wyclef Jean.

– Jeg kan ikke kommentere hvem som bor hos oss til enhver tid, sier Alapnes.

Kan ordne et møte

– Vil du være behjelpelig med å ordne et møte mellom Wyclef Jean og medlemmer av kongefamilien?

– Hehe. Hypotetisk sett, ja. Skulle begge ha samme interesse kan jeg godt legge til rette for et møte, selv om The Edge ikke kommer til å ta initiativet, sier hotellsjefen.

Alapnes forventer stinn brakke når det tidligere The Fugees-medlemmet besøker Tromsø.

– Vi har solgt snaut 1.200 av totalt 1.400 billetter allerede. Hver gang vi legger ut en ny video på Facebook-arrangementet skyter billettsalget fart, sier han.

Tromsø-bandet Snö er oppvarmingsartister 16. november, mens DJ Poppa Lars snurrer plater på etterpåfesten.