Dette ukjente Tromsø-bandet skal fylle sørbyens storstue

This Royal Family sparer verken på konfekten eller konfettien neste helg.
AMBISIØSE: Tromsø-bandet This Royal Family har med seg en rekke gjester på sitt storslåtte konsertshow på Driv neste lørdag. Foto: Presse 

AMBISIØSE: Tromsø-bandet This Royal Family har med seg en rekke gjester på sitt storslåtte konsertshow på Driv neste lørdag. Foto: Presse 

This Royal Family fra Tromsø kaller musikken sin «den gode, gamle rocken med 2019-lydbilde». Halvannet år etter oppstarten, og en håndfull konserter, står det ikke på ambisjonene.

Nå har kvartetten booket seg inn på Drivs storstue, SNN-scenen, som har en kapasitet på snaut tusen publikummere.

– Ingen skal komme og fortelle oss at den scenen der er forbeholdt store artister sørfra, eller utlandet. Det finnes mer en nok kompetanse her i byen for å levere, sier vokalist Lucas Leon Gunnhildsson.

– Må bare «gønne på»

Gruppa har i månedsvis jobbet knallhardt fram mot konserten lørdag 24. november. Ambisjonen er å levere noe mer enn en «vanlig konsert».

– Vi har med oss Roy-Arne Johannessen fra Lunheim Standupforening. Vi har Lars Bjørgesæter på pyro. Vi har Sivert Henriksen på lyd. Vi har korjenter, flammer, røyk, stunts, motorsag, og et helt crew med profesjonelle artister fra Kulta, som skal dingle fra både tak og vegger, forklarer vokalisten.

Et kamerateam skal filme konserten, og resultatet skal ende opp som musikkvideo.

– Man må jo bare «gønne på» mens man ennå har litt hår og ungdommelig glød, sier Gunnhildsson.

Overskudd går til veldedighet

Bandet forventer ikke å sitte igjen med penger på kontoen etter den storslåtte konsertproduksjonen.

– Hvis vi går i pluss etter denne konserten, så kommer alt overskuddet å gå til et veldedig formål lokalt her i byen. Vi har lyst å gi donasjoner til innkjøp av musikkinstrumenter, til musikkformidling, eventuelt til foreninger, lag, skoler eller lignende. Vi tar gjerne imot tips, sier Gunnhildsson.

Han mener konserten på SNN-scenen hadde vært umulig uten hjelp fra to aktører.

– Tvibit er et fantastisk hus, der vi har benyttet oss av både øvingslokaler, studio, foredrag, møter og kurs. Også på Driv har de ansatte og frivillige en vanvittig glød og engasjement. De legger til rette for både publikum og artister.

Jobber med debutalbumet

This Royal Family har foreløpig sluppet to singler, som er tilgjengelig på Spotify. Debutplata er underveis, ifølge vokalisten.

– Vi er tilbake i studio i disse dager, og skal spille inn flere låter rett over nyåret. Du skal ikke se bort fra at det kommer ei skive sigende snart.