Onsdagskveld var det kick-off for 2019-utgaven av Tromsø internasjonale filmfestival (TIFF) på Verdensteateret, som går av stabelen 14. januar.

På agendaen sto smakebiter fra åpningsfilmen «Hvor man vender tilbake» («Where man returns») og filmen «THUG – The Hate U Give» fra sideprogrammet Girl Power.

– Målet med kvelden er å møte publikum og fortelle litt om programmet, som for øvrig ikke er ferdig enda, sier festivalsjef Martha Otte.

Ungt og feministisk fokus

Viktig historie: «The Hate U Give» basert på bestselgerromanen av Angie Thomas, forteller om historien til 16 år gamle Starr, som er fanget mellom to verdener.

Et av årets sideprogram er «Girl Power», og består av 5 filmer som alle handler om unge jenter og deres søken etter å finne sin identitet. Filmene byr på spennende situasjoner, hvor veivalg og spørsmålet om hvem som bestemmer over livet ditt, står sentralt.

I tillegg til Hollywood-filmen «The Hate U Give», er blant annet den humoristiske og småkleine ungdomsfilmen «Eight Grade» en del av programmet.

– Dette er filmer med gripende historier om ungdom som passer for alle aldre, fra ungdomsskoleelever til godt voksne folk, sier Otte.

– Kult

Gleder seg: Kjæresteparet Line Marie Wold og Judith Reene Schulz, var på TIFF kick-off og gleder seg til festivalstart 14. januar

Kjæresteparet Line Marie Wold og Judith Renee Schulz var til stede onsdag kveld, og er positive og spente på hva sideprogrammet vil inneholde.

– Det er veldig kult at det er fokus på girl power. Det er så mange ulike rettigheter for kvinner omkring i verden, og jeg håper sideprogrammet vil belyse noen av kampene kvinner kjemper hver dag, sier Schulz, som skal være publikum på TIFF for andre gang neste år.

Åpningsfilmen blir også filmkonsert

Snart klar for festival: Otte begynner å bli klar for sitt 14. år som festivalsjef.

Jazzmusiker og komponist Christian Wallumrød har fått i oppgave av regissøren av åpningsfilmen å tolke den musikalsk. Onsdag 16. januar blir det derfor filmkonsert i Ishavskatedralen.

I tillegg til vanlig kinovisning, vil åpningsfilmen vises på utekino.

– Begge visningene blir eksklusive «must see»-opplevelser under festivalen, ifølge festivalsjefen.

Resten av programmet til neste års festival slippes 14. desember.