Tidlig torsdag ettermiddag står Robert Dyrnes og kona Kari Westergaard inne på platebutikken Backbeat i Vestregata, bøyd over en kasse med utgaver av den ferske boka «Absolutt Tystnad». Tittelen har Robert henta fra sin egen soloplate utgitt for 18 år siden med samme tittel, og uten én eneste lyd. Kari pakker 150 bøker som skal sendes ut til kunder.

– Vi er vårt eget forlag så her må vi ordne ting selv, sier hun.

– Folk viktigere enn penger

Boka er en katalog over alle plateutgivelsene Robert har hatt fingrene borti i løpet av 26 år.

– I utgangspunktet ville jeg bare lage ei liste over utgivelser for å gjøre opp status, men så ble designer Yngvild Andreassen koblet på og begynte å lage boksider som en av hennes semesteroppgaver på studiet. Det ble så stilig at jeg ville at hun skulle lage ferdig boka, sier Robert.

70.167 UTGIVELSER: Boka er en katalog over 32.211 vinylplater, 34.744 CD-er, 330 kassetter, 1065 DVD-er, 1800 bøker og 17 digitale utgivelser.

Når han blar gjennom boka blir han oppmerksom på at plateutgivelsene har vært mer motivert av møter med mennesker enn det å skulle tjene penger.

MYE INFORMASJON: Boka består av omslag, korte tekster, avisoppslag og mye annet.

– Filosofien vår har alltid vært at vi gir ut plater med musikken til folk vi liker. Vi tjener lite penger på dette så arbeidet må gi oss noe annet, for eksempel et vennskap, sier han.

– Stadig flere plater

Boka er en katalog over tolv ulike plateselskap som Robert har styrt gjennom årene. Her er bilder av cover, presseoppslag, fotografier og korte tekster fra Robert om hvordan han møtte bandene.

JULEUTGAVE: Tidligere i høst ga Dyrnes ut ei plate med Sylvi Listhaug på coveret. De 500 eksemplarene ble utsolgt etter én dag, men nå er det trykket 247 juleutgaver hvor Sylvi er ikledd nisselue.

– Jeg aner ikke om dette er interessant for andre, men jeg har erfaringer med at hvis man bare dykker dypt nok så vil man finne noe som også andre vil ha interesse av, sier han.

Robert er overraska over mengden plater han har gitt ut, men har likevel ikke gitt seg. Han og Kari driver fortsatt fire plateselskap.

– Hvert år sier vi at nå skal vi roe oss ned, men så blir det likevel flere og flere plater hvert år, sier Kari mens hun biter tape og pakker bøker som skal sendes ut før de inviterer til bokbad og lansering i butikklokalene torsdag kveld.