Denne gjengen spiller jula inn for 30. året på rad

Karlsøy Prestegaard bryter heller ikke i år tradisjonen med julekonsert.
30 ÅR PÅ RAD: Karlsøy Prestegard spiller lørdag kveld sin 30. julekonsert på rad – attpåtil på samme sted. 

30 ÅR PÅ RAD: Karlsøy Prestegard spiller lørdag kveld sin 30. julekonsert på rad – attpåtil på samme sted. 

Siden 1989 har Tromsø-bandet spilt desemberkonserter i det samme kjellerlokalet i Strandgata. Lørdag spiller Karlsøy Prestegaard konsert nummer 30 i rekken.

– Viktig sted for Tromsø

Den gang het utestedet og konsertscenen Middagskjelleren. Så var navnet Bak Mål et år, før Kaos og nå Bastard bar er konseptet i det tradisjonsrike publokalet.

– Vi var et slags husband på den tida, i 1989, men dagens konsept på Bastard er egentlig ganske likt. De slipper fortsatt masse nye, unge mennesker til på scenen – og er et utrolig viktig sted for Tromsø, sier bandets frontmann Stein Ellysef Olsen.

Selv ikke etter at Olsens hjem, prestegården bandet er kalt opp etter, brant ned til grunnen i oktober, ser musikeren noen grunn til å bryte konserttradisjonen denne jula.

– Nei, brannen har ikke noen innvirkning på bandet. Vi brant jo heldigvis ikke inne, sier Olsen lattermildt.

Lover sannhetens ord

Han bor fortsatt på Karlsøy, i «nordlyshuset», i påvente av å få prestegården gjenoppbygget. Olsen håper å se mange kjente fjes på Bastard bar lørdag kveld.

– Folk må komme for å få høre noen sannhetens ord om hvordan verden egentlig har blitt. I tillegg får de jo høre et veldig bra band, vil jeg si.