Nominasjonsdryss for lokale artister – Dagny kan vinne to Spellemannpriser

Et bredt spekter av artister med lokal tilhørlighet er nominert til Spellemannpris i år.
NOMINERT: Tromsøartist Dagny Norvoll Sandvik er nominert som årets låtskriver og for årets låt. 
        
            (Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø)

NOMINERT: Tromsøartist Dagny Norvoll Sandvik er nominert som årets låtskriver og for årets låt.  Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø

Dagny Norvoll Sandvik (28) er i år, eller for musikkåret 2018, nominert som Årets Låtskriver for «Dagny Låtskriver 2018»  og for Årets Låt med «Drink About» med duoen Seeb.

Dette er fjerde og femte gang Sandvik er nominert under prisutdelingen. Hun har tidligere vært nominert for Årets Låt («Backbeat») og Årets Nykommer i 2016 og Årets Låt for «Wearing Nothing» i 2017.

Av andre artister med lokal tilhørlighet som er nominert, finner vi Tromsø-bosatte Tonje Unstad som er nominert i klassen Barnemusikk for albumet «Musling med melk», mens Geir Bertheussen Blues Express som er nominert i klassen Blues for «Southside» (les vår anmeldelse av platen her!).

I country-klassen finner vi The Northern Belle med «Blinding Blue Neon» (les vår anmeldelse av albumet her!), Bjørn Torske er nominert for «Byen» i klassen Elektronika, mens Beaten To Death er nominert for «Agronomicon» i Metal (les anmeldelsen vår her!).

Prisen deles i år ut 30. mars, direkte på NRK1 med Julie Bergan og Tarjei Strøm som programledere.