Lind og hans gitarkamerater kommer til Tromsø i august

Det er ti år siden sist, men 30. august står Espen Lind, Alejandro Fuentes, Kurt Nilsen og Askil Holm igjen på scenen på The Edge.
TIL TROMSØ: Alejandro Fuentes, Askil Holm, Espen Lind og Kurt Nilsen skal spille på The Edge 30. august 2019. 
        
            (Foto: Pressefoto)

TIL TROMSØ: Alejandro Fuentes, Askil Holm, Espen Lind og Kurt Nilsen skal spille på The Edge 30. august 2019.  Foto: Pressefoto

– Dette er et comeback vi har ventet altfor lenge på. Det er nesten ti år siden de sist stod på scenen i Tromsø, så vi er enormt glade for at de kommer til Clarion The Edge. Vi forventer at billettene går rivende raskt unna, skriver event coordinator The Edge, Trine Eilertsen, i en pressemelding fredag formiddag.

I starten av februar ble det kjent at de nye gitarkameratene gjenforenes etter ti år i Oslo Spektrum 27. april 2019.


Millionene fortsetter å renne inn for Espen Lind

I fjor hadde selskapet hans, En Enkel Manns Foretak AS, inntekter på 6,7 millioner kroner og et nettooverskudd på 3,7 millioner etter skatt.

 

«We're gonna party like it's 2009!»

Nå kommer Espen Lind, Alejandro Fuentes, Kurt Nilsen og Askil Holm også til Tromsø.

– Dette kommer til å bli vanvittig gøy både for oss og for publikum. Vi klinker til, og skal lage fest hver kveld vi går på scenen. We're gonna party like it's 2009!, uttaler Kurt Nilsen ifølge pressemeldingen. 


Sist gang de sto på scenen var på Døgnvill i 2009. Nå gjenforenes Lind med sine gitarkamerater

Espen Lind, Alejandro Fuentes, Kurt Nilsen og Askil Holm gjenforenes med konsert i Oslo Spektrum 27. april.

 

Ifølge pressemeldingen kom Lind og Nilsen sammen i fjor høst for å spille gitar, synge og mimre: «Det ga umiddelbar mersmak. Kjemien og godfølelsen vokste raskt. Det som hittil hadde vært unevnelig, var nå helt uunngåelig. To telefoner ble tatt og hos både Alejandro og Askil var konklusjonen et rungende og entydig Ja!».


Slik blir Kirkefestivalen:

Folk går mann av huse for Espen Lind-konserter: – Kirka kommer til å bule denne kvelden

Til tross for at konsertene med Espen Lind og Ingebjørg Bratland er utsolgt, kan festivalsjefen friste med mange andre konserter under årets kirkefestival.

 

Lind: Vi gleder oss

Siden den gang skal de fire ha hatt utallige øvinger og tatt opp igjen gamle låter fra de forrige albumene.

– Det blir en tidsreise i dobbel forstand. Publikumet vårt har også blitt eldre siden vi sist var på veien. Denne gangen utvider vi repertoaret vårt. Flere låter, større bredde, større produksjon og enda flere hits. Det norske publikumet fortjener en festkveld som dette – og vi gleder oss!, sier Lind via pressemeldingen.

I forkant av at Lind skulle spille i Tromsø i september i fjor sammen med Ingebjørg Bratland uttalte han at han alt for sjelden opptrer i hjembyen.

De nye gitarkameratene oppstod etter at de fremførte Leonard Cohens «Hallelujah» på Skavlan i 2006, og som deretter ble etterfulgt av en landsdekkende norgesturné og Spellemannpris.

I 2009 gjentok de suksessen med enda en turné, der det ifølge pressemeldingen ble solgt mer enn 120.000 konsertbilletter.