– Vi har som mål å levere musikk, performance og dans på internasjonalt nivå, sier arrangør Andreas Joki Arild.

Fra Ibiza til Tromsø

«Sofistikerte beats» kommer nå «hjem», etter å ha blitt arrangert på Ibiza og i Lofoten i fjor høst.

– Dette er et nomadisk konsept, der vi vil ha base i Tromsø, men arrangere pop up-events over hele verden, sier Arild.

– Er dette en performance man ser på, eller kan publikum delta?

INVITERER: Andreas Joki Arild arrangerer den syvende utgaven av Sofistikerte Beats lørdag.

– Publikum skal danse og delta. Alle elementene skal skape en atmosfære publikum kan være en del av – både kollektivt og individuelt.

Lokale dansere

Musikken besørges av Oslo-baserte Finnebassen, pluss medarrangørene DJ Karius & Bactus. Arrangementets dansere er hjemmehørende i Tromsø.

– Finnebassen er en internasjonalt anerkjent DJ og produsent, som også spilte sammen med Röyksopp under vårt Lights Out-arrangement i Tromsø i 2017. Vi er utrolig glade for å bruke dansere fra Dancelab i Tromsø, som er et kollektiv bestående av flere hundre dansere, forklarer Arild.

LEVERER BEATS: Den Oslo-baserte DJ-en Finnebassen er det musikalske trekkplasteret på Storgata Camping til helga.

Arrangøren påpeker at Sofistikerte Beats er en audiovisuell event, der Tromsø-kunstner Nicholas Horne skal bidra med visuals.

– Konseptet har også lånt noen sirkuselementer fra Cirque du Soleil, sier han.

Vil supplere kulturbyen Tromsø

Natt til søndag tar Sofistikerne Beats over Storgata Camping. Arild skryter av samarbeidet med «campingen», som har vært delaktig i å skape innholdet i eventet.

Han mener essensen i konseptet er å frigjøre seg fra hverdagens kjas og mas, og ønsker at «Sofistikerte Beats» skal være et supplement til kulturbyen Tromsø.

– Vi inviterer alle til å være fri, danse, oppdage nye ting med seg selv, og kanskje bryte noen barrierer. Samfunnet raser forbi i høyt tempo, og vi ønsker å skape en arena der man kan stoppe litt opp.