Nå er det klart at den norske artisten Fay Wildhagen og det norske bandet Pom Poko kommer til festivalen på Stortorget.

– Både Fay Wildhagen og Pom Poko er musikk med litt edge, og det er deilig med mer av det på plakaten, sier festivalsjef Stian Johansen i en pressemelding.

Spellemannsnominert

25 år gamle Fay Wildhagen kommer opprinnelig fra Bærum og har så langt gitt ut to album.

– Jeg så Fay Wildhagen på By:Larm i 2018, og det var noe av det beste på hele festivalen, sier festivalsjefen i pressemeldingen.

I 2015 ga hun ut albumet «Snow» og i fjor kom oppfølgeren «Borders». Begge albumene ble nominert til spellemannspris. Sistnevnte er nominert i to kategorier under årets prisutdeling, både innenfor kategorien «indie/alternativ» og «årets produsent». Spellemannsprisen deles ut 30. mars.

BÆRUMSJENTE: Fay Wildhagen skal, i likhet med flere andre kvinnelige artister, spille under årets Rakettnatt.

– Jeg elsker «Borders», et flott album Wildhagen slapp i høst. Hun er en av de tøffeste unge gitaristene i Norge om dagen, sier Johansen i meldingen.

Wildhagen skal avslutte Satelittscenen under festivalen.

Slapp nylig debutalbum

Også Pom Poko kommer fra Norge, og bandet kom til Urørt-finalen i 2017. Bandnavnet er også navnet på en japansk film, og er benevnelsen som brukes om den lyden japanske vaskebjørnhunder (Tanuki) lager når de trommer på magen sin. Bandet Pom Poko består derimot av Ragnhild Fangel Jamtveit (vokal), Martin Miguel Tonne (gitar), Jonas Krøvel (bass) og Ola Djupvik (trommer) og oppsto ifølge pressemeldingen fra Rakettnatt i Trondheim, da de gikk på Jazzlinja ved NTNU for bare få år siden.

– Dette er noe av det mest spennende jeg har sett i Norge. Pom Poko leverer en ekstremt intelligent og energisk liveopplevelse, sier bookingsjef Vasil Gjuroski i Rakettnatt.

Pom Poko spiller under By:larm, som går av stabelen i Oslo denne helgen, og slapp 22. februar debutalbumet «Birthday». Albumet som fikk terningkast fem i Dagbladet, hvor anmelder Torgrim Øyre skrev: ««Birthday» har blitt en unik og forundringsfull fargeklatt av et album som går sin egne veier uten å blunke.»

FORNØYD FESTIVALSJEF: Festivalsjef Stian Johansen er fornøyd med de to nye tilskuddene til Rakettnatts program.

– Albumet er kritikerrost med rette, det er sinnssykt tøft, sier Johansen i meldingen.

Så langt er også Madrugada, Ina Wroldsen, Halie, SKAAR og Thea Hjelmeland bukket til festivalen.