Det melder en mange britiske medier, blant andre The Sun, Daily Mail, BBC, The Independent, NME og Sky News, ifølge VG.

Prodigy og Flint har spilt to ganger i Tromsø. Blant annet på Døgnvill-festivalen i 2010.

Flint var visuell frontmann i en av nittitallets største grupper, The Prodigy. De regnes som pionerer innen elektronisk musikk med bred appell til rockpublikumet.

Blant deres største låter er «Firestarter», «Breathe» og «Smack My Bitch Up».

Bandet ble nylig bekreftet til Pstereo-festivalen i Trondheim i august. Hva som nå skjer med den konserten, er usikkert.

The Sun skriver at dødsfallet ikke regnes som mistenkelig.

– Vi ble oppringt på grunn av bekymring for en manns helsetilstand like etter klokken 08.10 mandag. Vi kom dit, og dessverre ble en 49 år gammel mann erklært død på stedet. Hans nærmeste er informert, sier en Essex-politikilde ifølge The Sun.

Politikilden opplyser at artisten nå skal obduseres.

Peer Osmundsvaag i Atomic Soul har booket norgeskonserter med The Prodigy jevnlig de siste 20 årene, senest på Slottsfjell i 2017.'

– Vi er helt knust, dette er en sorgens dag for alle, sier han til VG.

– Dette er tragisk, og kommer som et sjokk. Alle som har møtt Keith, vet hvilken stjerne og talent han var. Han var virkelig en genuint nydelig person – snill, raus, varm og omtenksom, dedikert til det han drev med og stod for.

Keith Flint var i utgangspunktet «bare» danser i The Prodigy; en ikke uvesentlig rolle i livesammenheng for elektronisk musikk.

I 1996 debuterte han som vokalist for bandet, hvis popularitet økte ytterligere i kjølvannet.