Filmen, som har navnet «Black Out!», skal omhandle hvilken effekt elektrisitet og solvinder har på jordkloden, ifølge Elisabeth Rasmussen. Hun er produsent for opptakene gjort i Norge.

– Regissøren Alejandra Almiron opplevde et måneds langt strømbrudd i Buenos Aires. I denne perioden merket hun at leveforholdene uten strøm ble veldig annerledes, sier Rasmussen.

Opplevelsen fikk regissøren til å interessere seg for fenomenet solvinder, som var årsaken til strømbruddet i Buenos Aires.

– For henne har det blitt en slags filosofisk reise og fortelling angående elektrisitet, sier Rasmussen.

Nordlysjakt i Ramfjordbotn

Dokumentarfilmen skal blant annet redegjøre for hvordan ulike land har forskjellig beredskap rundt strømbrudd.

– Almiron ble veldig imponert da hun hørte at strømbruddene i Norge på det lengste kun varer i få dager her, sier Rasmussen.

Siden solvinder også er opphavet til nordlyset, valgte regissøren å komme til Tromsø.

– Mye er allerede filmet i Argentina. Her skal vi blant annet filme intervjuer med forskere her i Tromsø, før vi drar til Ramfjordbotn på nordlysjakt, sier Rasmussen.

Internasjonal produksjon

I tillegg til Rasmussen, som produserer filmen, består filmcrewet av folk fra flere deler av verden.

Regissør Alejandra Almiron og produsent Sergio Criscolo er fra Argentina. De to fotografene Andrew Farrar og Eirik Nicolai Heim er fra henholdsvis London og Silsand. I tillegg er Weronica Wilmi og produksjonsleder Hanna Suni fra Tromsø med i filmcrewet.

– Det er veldig spennende med et internasjonalt team. Mitt mål med mitt selskap Wonderline Productions AS er å bygge bru mellom Tromsø og resten av verden, sier Rasmussen.

Håper på premiere på TIFF

Etter opptakene i Tromsø skal de begynne arbeidet med distribusjon av filmen.

– Vi er i dialog med HBO og Arté. Opptakene fra Nord-Norge vil bli spektakulære, så vi ser fram til å begynne å selge filmen, sier Rasmussen, som håper den endelige filmen vil være klar til januar 2020.

– Vi håper å kunne ha premiere på TIFF, sier Rasmussen.