I kveld kjemper Marius (27) om å komme videre i The Voice

Tromsøartisten Marius Brynjulfsen (27) er å se i sesongens siste knockout-runde i "The Voice" fredag kveld.
SPENT PÅ MOTTAKELSEN: Tromsøartisten gleder seg til at folk endelig skal få se hans andre opptreden på

SPENT PÅ MOTTAKELSEN: Tromsøartisten gleder seg til at folk endelig skal få se hans andre opptreden på "The Voice". 

Da iTromsø traff Brynjulfsen på Langnes flyplass fredag formiddag hadde han med seg en synth, en koffert og en samboer.

– Jeg skal fly til Oslo nå, men mer har jeg ikke lov til å si om den saken, sier Brynjulfsen hemmelighetsfullt.

Mer selvsikker

Da Brynjulfsen var på blindaudition i "The Voice" tidligere i vinter, opptrådte han med countrylåten «Somebody Like You» av Keith Urban. Til knockouten i kveld har artisten i samråd med Lene Marlin valgt en roligere countrylåt, nemlig «Just to see You smile» av Tim McGraw.

Ifølge Brynjulfsen vil vi i kveld få se en dresskledd Marius som er langt mer selvsikker enn på blindauditionen.

– De som kjenner meg så at jeg var vanvittig nervøs på blindaudition. Det var min første opptreden uten å spille et instrument og jeg visste ikke hvor jeg skulle gjøre av armene mine. Det er jeg trygg på nå, og nervøsiteten var så å si borte da jeg sto på scenen i knockouten.

Opptakene av knockoutrundene ble gjort for en stund siden og Brynjulfsen vet derfor hvordan det går i kveld.

– Jeg kan dessverre ikke røpe resultatet. Det er det bare samboeren og fadern som vet.

Brynjulfsen ymter likevel frempå at alt kan skje i kveld.

– Kanskje jeg ender opp på Team Morten. Hvem vet, sier Brynjulfsen og smiler.

Countrymusikk i blodet

Brynjulfsen vokste opp i Oldervika med countrymusikk i høyttalerne. Han visste tidlig at det var musikk han ville bruke livet sitt på, da helst country.

– Country er som poteten og passer til både glade og triste stunder. Selv om jeg ofte opptrer med andre sjangere, er det country som er hjertemusikken min.

Ifølge Brynjulfsen har hans musikalske familie inspirert ham til å jobbe med musikk.

– Storebror spilte gitar og sang, og jeg ville være som ham. En sommer da jeg var 10 år spilte vi på Stortorget i Tromsø hver dag. Vi kunne tjene 4.000–5.000 kroner på det meste. Se og Hør lagde en sak på det og kalte det for "Norges best betalte sommerjobb". Og det var det jo.

Første gang sangeren sto på en ordentlig scene var da han ble smugla inn på Rorbua 16 år gammel for å synge to låter med The Rovers.

Da han var 20 år fikk han tillit fra Jernbanen og gjorde sin første spillejobb. Det ga mersmak. I dag lever Brynjulfsen av å opptre. Han reiser rundt i hele Norge og spiller coverlåter i private selskaper, bryllup, begravelser og på uteplasser.

Møtte veggen

For tre år siden var situasjonen derimot en annen.

– På den tiden hadde jeg fast jobb i transportbransjen, reiste rundt på spillejobber i helgene samtidig som jeg bodde med mine to barn og daværende samboer. En dag sa kroppen stopp og jeg endte opp på sykehus. Det var da jeg forsto at jeg måtte si opp jobben og følge drømmen.

Selv om tromsøsangeren er fornøyd med situasjonen sin i dag, ønsker han likevel å sikte så høyt han kan.

– Jeg drømmer om store scener og opplevelser. Til vanlig er jeg et «one man band» og er vant med å gjøre alt selv. "The Voice" har gitt meg mersmak på å ha et sabla godt band i ryggen. Da kan jeg konsentrere meg om synging og formidling.

Kastet mobilen i søpla

Ifølge Brynjulfsen var responsen etter første opptreden i "The Voice" enorm.

– Rett etter sendinga eksploderte telefonen med folk som ville gratulere meg. Det endte med at samboeren kastet telefonen i søpla slik at vi skulle få ro sammen med familien. Selv om jeg er utrolig glad for all støtte og engasjement folk rundt meg viser, tror jeg at jeg skal skru av mobilen i kveld, sier Brynjulfsen og fortsetter:

– Det er mye spennende som skjer til høsten, så her er det bare å følge med.