Aggie skal ordne film- og TV-oppdrag til nordnorske artister i Hollywood

Et knippe artister fra Tromsø og Nord-Norge skal selges inn til film- og TV-bransjen i USA.
ÅPNER DØRER: Aggie Peterson (til venstre) jobber for nordnorske artister, og ønsker å åpne dører til bransjen i Hollywood. Her avbildet sammen med komponistene Henrik Skram og Kate Havnevik i Los Angeles tirsdag. Foto: Privat 

ÅPNER DØRER: Aggie Peterson (til venstre) jobber for nordnorske artister, og ønsker å åpne dører til bransjen i Hollywood. Her avbildet sammen med komponistene Henrik Skram og Kate Havnevik i Los Angeles tirsdag. Foto: Privat 

I januar startet Aggie Peterson opp selskapet High North Music; et byrå som tilbyr musikk for film, TV, reklame og andre visuelle produksjoner.

Etter flere tiår som artist og kulturarbeider jobber Tromsø-kvinnen nå for å gi utvalgte nordnorske artister oppdrag også i utlandet.

– Målet er å bygge opp en katalog med god musikk fra nord som kan selges inn for lisensiering til bruk i film, TV, reklame og lignende, forklarer hun.

Lærer om bransjen i USA

Denne uka befinner Peterson seg i Los Angeles, hvor hun møter relevante bransjefolk.

– Jeg deltar på et opplegg sydd sammen av Music Finland, i samarbeid med Music Norway (stiftelse for norsk musikkeksport, journ.anm.) hvor vi møter bransjefolk fra Hollywood som har spesialkunnskap innen rettigheter, klarering av musikk, og hvordan man gjør business i USA, sier hun.

Peterson er en av kun fire norske delegater under programmet Nordic Music Trade Mission.

– Det er snakk om å selge inn mot spillindustrien, film, tv og reklame. Vi får møte flere «music supervisors» og andre aktører fra bransjen. Dette er et helt utrolig bra program, som jeg tror blir veldig lærerikt.

– Dette er en unik mulighet til å treffe noen av de viktigste personene som velger ut hvilken musikk som skal være lydsporet til kommende store filmer og TV-serier, legger hun til.

Møter Disney, Fox og Sony

– Hva slags filmer og TV-serier kan musikken ende opp i?
– Vi er her først og fremst for å lære og bygge nettverk – altså bli kjent med aktører her. Dette er en unik sjanse til å få presentert seg, og komme på radaren til de som velge ut hvilken låt som skal avslutte en film eller for eksempel bli kjenningsmelodien til en ny TV-serie, sier Peterson, og nevner flere eksempler:

– De vi får møte har jobber i, eller i tilknytning til, selskaper som Disney, CBS, Fox Music, Sony Interactive – pluss flere uavhengige firmaer.

Jakter musikk fra nord

High North Musics stall inkluderer blant annet Tromsø-artistene Runther, Leagus og Charlotte Bendiks, samt Mental Overdrive – artistnavnet til technopioneren Per Martinsen, som også er Petersons ektemann.

– Planen er å fortsette med å bygge opp denne katalogen over de neste årene. Jeg jakter på velprodusert musikk skapt her i nord, som passer særlig godt til film, avslutter Peterson.