Joddski samlet 23 rappere fra hele Nord-Norge på samme låt

Jørgen Nordeng med original vri i sin nyeste remiks.
JODDSKI: Joddski, eller Jørgen Nordeng, ønsket å samle sammen nordnorske rappere for å vise fram hva landsdelen har å by på innen rap.  (Foto: Rune Bendiksen)

JODDSKI: Joddski, eller Jørgen Nordeng, ønsket å samle sammen nordnorske rappere for å vise fram hva landsdelen har å by på innen rap.  Foto: Rune Bendiksen

1 / 1

12. april ga Joddski ut en remiks av låten «Jævla Nordlendinga». Mens den opprinnelig inneholdt en gjesteopptreden av rapperen Pant, er nå sangen fylt av hele 23 rappere fra Nord-Norge.

– Folk sørpå vet jo ikke hva som rører seg der oppe, så da er det bra å kunne vise dem, sier Jørgen Nordeng, også kjent som Joddski.

– Lettere enn man skulle tro

JÆVLA NORDLENDINGA:  Totalt medvirker 23 rappere på låten. 

JÆVLA NORDLENDINGA: Totalt medvirker 23 rappere på låten. 

 

Nordeng forteller at han ønsket å finne ut hvor mange nordnorske rappere han klarte å samle på samme låt.

– Jeg foreslo ideen til min manager. Da så han på meg og sa «helvete, dette kommer til å bli vanskelig», sier Nordeng, som forklarer at det ofte kan være vrient å samle rappere sammen på denne måten.

– Tre rappere kan være et mareritt, så manageren min tenkte at 23 kom til å være umulig. Men det gikk faktisk lettere enn man skulle tro, det har gått ganske smertefritt.

Musikkvideo


 

Nordeng valgte selv ut hvem som skulle delta på låten.

– Det er mulig jeg har oversett noen, men dette er folk jeg har møtt og kjenner. Fra Tromsø har vi med Klish, Foad Noor og Viljar Broks. Foad Noor og Viljar Broks er blant de beste nye rapperne vi har i Norge, og selv om de er helt forskjellig er jeg veldig fan av begge, sier Nordeng.

15. april ble musikkvideoen til sangen lagt ut på YouTube, og Nordeng sier de har fått god respons.

– Alle filmet seg selv med mobil. Jeg var ganske realistisk og innså at vi ikke kom til å klare å samle alle sammen til musikkvideoen. Den har fått masse visninger allerede, og selv om noen allerede er kjente rappere, har vi også med helt ferske. Som Waage fra Narvik, dette er det første han gjør av denne størrelsen, sier Nordeng.

Flere rappere nå enn før

Nordeng, som også er kjent fra Tungtvann, husker tilbake til en tid da det var svært få rappere fra Nord-Norge.

– Da vi starta, var det jo bare oss. Det var på en måte ingen andre. Nå er det så mange at vi kan samle tyve rappere på en låt, og enda har vi ikke alle, sier Nordeng.

Han utelukker ikke at han kanskje gjør et lignende prosjekt i fremtiden.

– Jeg tar gjerne en rematch og ser nøyaktig hvor mange vi klarer å få med oss, påpeker han.