Vanligvis foregår kinonatta i oktober eller november i forbindelse med «Den store kinodagen». I år prøver kinoen seg på å gjøre det på vårparten også, nærmere bestemt natt til 1. mai.

– Dersom dette slår an, vil det nok bli en fast greie som vi vil gjøre hvert år, i tillegg til kinonatta i oktober, som har vært en stor suksess for oss, sier kinosjef Frank Bakkemo.

– Hvorfor vil dere gjøre det nå i mai også?

– Tanken var i utgangspunktet at dette skulle være et alternativ tilbud til unge og skoleelever fremfor å «farte rundt i byen». Her har de et sted å være, og kan ta med seg tepper, soveposer og puter slik at de som vil sove innimellom kan gjøre det også. Foreldrene skal ikke være redde for å sende ungene hit.

Potter er poppis

På programmet står følgende filmserier: «Ringenes Herre», «Pitch Perfect», «High School Musical», «Hobbiten», «The Conjuring» og «Harry Potter». Sistnevnte er, ifølge Bakkemo, den aller mest populære.

TIMEVIS I MIDGARD: Mange vil også tilbringe flere timer sammen med de ulike karakterene i Tolkiens «Ringenes Herre»-univers.

– Så langt selger «Harry Potter» aller best, nest mest solgt er «High School Musical» og deretter «Ringenes Herre». Vi viser filmer i alle salene, noe som vil vi si at det er totalt 936 seter ute for salg til denne natten. Av disse har vi solgt 200 så langt. Det er veldig lovende, selv om det er litt færre enn til natten i oktober. Likevel, om det fortsetter slik så vil vi fortsette med denne vårutgaven også, sier Bakkemo.

Ingen «Star Wars»

De første og lengste filmseriene begynner allerede tirsdag kveld, og de siste starter like over midnatt. «Harry Potter»-serien, som varer over 20 timer, er ikke ferdig før klokken 14.30 1. mai. Både den og flere av de andre har også blitt vist på kinoen tidligere.

TILBUD FOR DE UNGE: Frank Bakkemo mener kinonatta kan være en alternativ måte å tilbringe natt til 1. mai.

– Hvorfor tror du folk er interessert i å se «gamle» filmer i timevis om igjen?

– Vi kjørte «Harry Potter» første gang nå i oktober og det var en suksess. Jeg tror folk synes det er sosialt og hyggelig å se filmene sammen, og dette er filmer mange liker å se sammen med andre. Dessuten er det ikke alle filmserier vi får tilgang på. Å finne en ny serie er ikke så enkelt, da det er flere ulike byråer som har kinorettighetene, sier Bakkemo og fortsetter:

– Mange har spurt om vi eksempelvis kan vise «Star Wars»-serien, men det har vi dessverre ikke lov til.