Jørn Hoel skal besøke både Harstad og Mehamn på sin sommerturné. Hit kommer han derimot ikke

Dersom du vil se Hoel i byen, må du muligens vente helt til jul.
HARSTAD, MEN IKKE OSS: Jørn Hoel skal holde konsert på flere steder i løpet av sommeren. Han kommer ikke til Tromsø, foreløpig. 

HARSTAD, MEN IKKE OSS: Jørn Hoel skal holde konsert på flere steder i løpet av sommeren. Han kommer ikke til Tromsø, foreløpig. 

Onsdag kveld la Jørn Hoel ut en oversikt på sin Facebook-side over hvilke byer han skal besøke i forbindelse med sin sommerturné sammen med musiker Alexander Pettersen.

På listen står både Henningsvær, Kabelvåg, Harstad og Mehamn i tillegg til en rekke byer lenger sør i landet. Hoels hjemby Tromsø er ikke et planlagt stopp.

– Hvorfor kommer du ikke hit?

– Det er vel ingen som vil ha meg til å spille der, sier Hoel og ler.

– Nei da, jeg vet ikke helt hvorfor det ble nettopp slik. Turneen er hovedsakelig nede på Sørlandet og langs Oslofjorden. Tromsø er vel kanskje ikke et utpreget sommerkonsert-sted, sier Hoel.

Er tilgjengelig

Dersom noen arrangører ønsker å ha Hoel på plakaten i løpet av sommeren, er han tilgjengelig for det

– Ja, det er jo slik det fungerer. Kanskje er det ingen som husker at jeg eksisterer. Grunnen til at vi besøker steder som Henningsvær er i forbindelse med festivaler, eller at det er arrangementer som foregår der hvor vi passer inn, forklarer artisten.

Hoel oppfordrer tromsøfolk selv til å delta i en Facebook-konkurranse på siden hans dersom man ønsker å se ham live i sommer.

– Det er så kult. Da kan man vinne konsert med meg og middag, tilberedt av undertegnede på Engø gård på Tjøme. Der er det helt ubeskrivelig vakkert.

LES OGSÅ: «Da nordlendingene ble mest sexy»

Beatles-show

Sist Jørn Hoel spilte en offentlig solokonsert i Tromsø, var under Retrofestivalen i 2016.

– Jeg har vært i dialog med noen arrangører, så det kan hende jeg blir å holde konsert i Tromsø til høsten. Muligens Prelaten, men ingenting er avklart foreløpig.

Den siste tiden har han vært en del av showet «Vår Beatles-hyllest» som både har spilt en rekke show på Chat Noir og turnert rundt om i landet.

– Det har bidratt til at jeg ikke har fått spilt så mange konserter i det siste.

KORK-konserten

En ting som er sikkert er at man i alle fall får sett Hoel i hjembyen rundt juletider.

– Det er avklart at jeg skal ha julekonsert i domkirken før jul.

I oktober i fjor omtalte iTromsø at Jørn Hoel og Bjørn Henning Gulbrandsen nå jobber for å få til en direktesendt KORK-konsert på Fjellheisen i 2020.

– Hvordan står det til med disse planene?

– Jeg skal faktisk til Tromsø i dag, fredag, for å se nærmere på dette, men ingenting er avklart ennå. I tillegg skal jeg faktisk ha en spillejobb på Hurtigruten. Også skal jeg spise lunsj på Mathallen og få i meg en Mydland-pølse. Det må jeg hver gang jeg reiser hjem, uansett hva.

LES OGSÅ: Tromsdalens store sønner