Steinar Albrigtsen snart klar for comeback etter kreftsykdommen

Steinar Albrigtsen arbeider med å finne konsertformen igjen.
SUPERVIKAR Monika Nordli, kona til Steinar Albrigtsen, stilte som vikar på turné sammen med Jørn Hoel da Steinar ble kreftsyk. Nå har Albrigtsen begynt å booke spillejobber.  

SUPERVIKAR Monika Nordli, kona til Steinar Albrigtsen, stilte som vikar på turné sammen med Jørn Hoel da Steinar ble kreftsyk. Nå har Albrigtsen begynt å booke spillejobber.  

Det var i mai i fjor at en folkekjære musikeren fikk diagnosen alle frykter. Han hadde en kreftsvulst i mageregionen, men heldigvis hadde den vokst sakte.

Han gjør i august sin første, store konsert etter at kreften rammet i fjor. Comebacket skjer på bluesfestivalen på Notodden 4. august, melder NTB.

– Jeg er en stor Cornelis Vreswijk-fan, det har jeg vært siden jeg først tok i en gitar, sier Albrigtsen til NTB.

– Det er en ære også for Steinar å kunne komme tilbake på en så stor scene. Vi spilte noen små konserter i januar, men det var noe prematurt og vi måtte ta en pause. Men vi prøver litt sakte i sommer, vi tøyser og kaller det arbeidsutprøving, sier kona - og musikerpartner - Monika Nordli til NTB.


Da Steinar ikke kunne dra på turné med makker Jørn Hoel på grunn av kreftsykdommen, var det nettopp kona Monika Nordli som steppet inn.

– Det var utrolig sjenerøst gjort av Jørn. Han ringte og spurte om Monika kunne lære seg låtene. Da måtte hun inn på soverommet, sitte med gitaren i fanget og høre på låtene. Det var en veldig stor arbeidsmengde på hennes skuldre, men hun er ei tøff dame fra Telemark. Hun lagde blant annet en egen versjon av «She Belongs to the Rain» der publikum ble med og sang. Det var skikkelig vellykket, selv om jeg ikke hadde mulighet til å dra på konsertene selv, har Albrigtsen tidligere fortalt til iTromsø.

Albrigtsen planlegger også å spille sammen med kona og flere andre under åpningen av TUIL-hallen til høsten.

– Jeg skal komme meg i form, og sitter for tiden mye og øver på gitar. Jeg mistet sangstemmen omtrent samtidig som jeg fikk diagnosen. Kanskje var det et tegn fra kroppen om at det var på tide å komme seg til legen? Sangstemmen kom heldigvis tilbake etter operasjonen, og jeg går nå til en logoped som er spesialist på sangere, fortalte han da iTromsø intervjuet ham i mars.