Tromsø Jazzfestival går av stabelen 8.–11. august, for fjerde gang, etter at de tidligere gikk under navnet «Barentsjazz».

Det er Anneli Drecker, Ketil Bjørnstad og Lars Saabye Christensen som skal åpne festivalen.

– Det er en prosess som begynte i fjor. Da jeg hørte albumet de samarbeider om ville jeg ha de til Tromsø. De hadde ikke mulighet da, så det er derfor superstas at vi fikk det til i år. For oss blir det ikke mer kredibelt enn det, sier festivalsjef Jardar Alexander Westvik.

Tysk booking

Etter festivalåpningen på Kulturhuset flytter festivalen inn på Storgata Camping, hvor flesteparten av festivalens konserter vil avholde.

– Det er alltid diskusjoner som må tas og kompromisser som må inngås når det kommer til utstyr og lokasjon. Når det gjelder åpningskonserten må det være i storsalen med det tøffe flygelet de har der. Etter det blir campingen vår hovedscene, som vi synes passer godt og er et veldig fint og allsidig lokale. Dette er for øvrig første gang vi er tre dager på en scene, men det tror jeg vil bli fint for festivalen, sier Westvik.

Amgala Temple spiller torsdag på Storgata Camping.

Torsdag spiller Amgala Temple med blant annet Lars Horntveth på «campingen» og fredag det tyske bandet Al Jawala.

Kjetil Mulelid Trio spiller lørdag på Lillescenen under festivalen.

– Al Jawala har vært på veien i mange år og er en booking vi har gjort sammen med Varangerfestivalen, som vi samarbeider med. Denne kvelden har vi en ambisjon om å skape østeuropeisk bakgårdsstemning på campingen. Det skal vi få til, sier Westvik.

Bredt og variert

Lørdag er det duket for en helaften med akustisk jazz på Kulturhusets Lillescene med blant annet Ola Rokkones sit band Treskatresk. Søndag er festivalen tilbake på campingen med Marie Vangen og Benjamin Mørk, begge med tilhørighet til Tromsø.

Benjamin Mørk avslutter fesivalen søndag.

– Benjamin er en veldig allsidig og supermoderne musiker som er helt sjangerfri, sier Westvik.

Marie Vangen: spiller søndag under festivalen.

– Det virker som dere har mange lokale artister på programmet i år?– Ja, vi har valgt å sette søkelyset på lokale musikere. I tillegg er vi opptatt av å tenke bredt og variert. Det er viktig for oss, sier Westvik.