Gjenforenes på scene i Tromsø etter kreftsykdommen

2. november står en friskmeldt Steinar Albrigtsen på scenen igjen, sammen med Jørn Hoel.
Eneste konserten i tromsø: Konserten i høst på Prelaten er av den eksklusive sorten. Her er de to avbildet sist de spilte sammen i Tromsø i september 2017. Foto: Ronald Johansen 

Eneste konserten i tromsø: Konserten i høst på Prelaten er av den eksklusive sorten. Her er de to avbildet sist de spilte sammen i Tromsø i september 2017. Foto: Ronald Johansen 

Billettene til konserten på Prelaten ble lagt ut på tirsdag denne uken, og fredag morgen er det kun 80 billetter igjen ifølge arrangør Arthur Mack.

– Vi har en kapasitet på 320 mennesker, og over halvparten av billettene er solgt på to dager. Jeg oppdaterte Jørn om billettsalget i går, og han var veldig fornøyd. Vi regner med at resten av billettene går fort nå, sier Mack.

– Vi har et annet arrangement på fredag, så sjansen for ekstrakonsert er liten.

Vært der før

Den folkekjære duoen fra Tromsdalen har begge spilt på Prelaten tidligere, riktignok for en del år siden.

Noen år siden sist: Det er noen år siden sist de to spilte sammen på Prelaten. Mack mener det må ha vært på 70-tallet engang. Dette bildet vet vi ikke helt når og hvor er tatt, men stilig er det lell. Arkivfoto. 

Noen år siden sist: Det er noen år siden sist de to spilte sammen på Prelaten. Mack mener det må ha vært på 70-tallet engang. Dette bildet vet vi ikke helt når og hvor er tatt, men stilig er det lell. Arkivfoto. 

 

– Jørn var her for noen år tilbake hvor han spilte med Rute 26, og vi har hatt god kontakt siden den gang. Jørn og Steinar spilte begge her på Prelaten på 70-tallet, og vi har bilder fra den tiden hengende på veggen, og nå er det på tide med noen nye bilder, sier Mack.

Planlagt lenge

Ifølge både Hoel og Mack har konserten vært planlagt en stund, men de har avventet å sette datoen til de var sikre på at Albrigtsen kunne stille. Albrigtsen fikk i mai 2018 kreft, og har bare helt nylig begynt å spille konserter igjen etter sykdommen.

– Jeg skal komme meg i form, og sitter for tiden mye og øver på gitar. Jeg mistet sangstemmen omtrent samtidig som jeg fikk diagnosen. Kanskje var det et tegn fra kroppen om at det var på tide å komme seg til legen? Sangstemmen kom heldigvis tilbake etter operasjonen, og jeg går nå til en logoped som er spesialist på sangere, fortalte han da iTromsø intervjuet ham i mars.