Fortsetter årlig sommertradisjon med akustiske søndagskonserter

For fjerde år på rad blir det «Summerwine» på Blårock.
FØRST UT: Bak artistnavnet Port Almond finner vi Rune Simonsen, for mange tidligere også kjent som vokalist og låtskriver i tromsøbandet Mount Washington. 
    
      (Foto: Alessandro Belleli/Presse)

FØRST UT: Bak artistnavnet Port Almond finner vi Rune Simonsen, for mange tidligere også kjent som vokalist og låtskriver i tromsøbandet Mount Washington.  Foto: Alessandro Belleli/Presse

Det akustiske sommerkonseptet har blitt en tradisjon for konsertstedet, og fra og med neste uke det vil serveres nedtonede søndagskonserter også i år.

– Dette er fjerde året vi inviterer kjente og ukjente band til å arrangere sin egen kveld på Blårock, forteller daglig leder Edd Sivertsen på Blårock Cafe.

– Tanken er at de gjør et litt nedstrippet sett og beveger seg litt ut av egen komfortsone, forklarer han.

Tidligere år har konseptet fått besøk av veletablerte tromsøartister som Dagny, Hollow Hearts, The Modern Times og Heave Blood and Die.

– Oppfordrer sterkt til å vippse bandet

«VIPPSKONSERT»: Blårock tar ikke inngangspenger under konsertene, men daglig leder Edd Sivertsen oppfordrer publikum om å vippse artistene direkte. 
    
      (Foto: Rudi Nikolaisen)

«VIPPSKONSERT»: Blårock tar ikke inngangspenger under konsertene, men daglig leder Edd Sivertsen oppfordrer publikum om å vippse artistene direkte.  Foto: Rudi Nikolaisen

 

I år er foreløpig seks artister klar til å bevege seg ut av komfortsonen, men flere skal legges til og programmet vil utfylles fortløpende, ifølge Sivertsen.

– I år er vi riktig så stolte over at det er Port Almond som sparker det hele i gang, sier han.

Konsertene er i utgangspunktet gratis, men det har blitt en tradisjon at publikum vippser et valgfritt beløp til artistene.

– Blårock tar ingen inngang, men vi oppfordrer sterkt til å vippse bandet direkte, sier Sivertsen.

Disse er foreløpig klar:

 • Port Almond (14.07)
 • Resirkulert (21.07)
 • Gypsy Chicken (28.07)
 • Bats of Congress (04.08)
 • Line Saus (11.08)
 • Leafpile (18.08)