Kjøkkensjef på Mathallen, Gunnar Jensen, overrasker med noen nye retter på årets meny. Blant de nye rettene kan du få Klipp-i-tomato, Rå fesk og Lodderett.
– I år prøver vi noe nytt med, det er viktig å få med smaker som gir stemning, sier Jensen.
Potetvaffel med lodderogn
Noe som er helt nytt og ikke helt typisk festivalmat er potetvaffel med lodderogn som serveres med eggekrem, løk og urter.
– Vi har gjort mange forberedelser, jeg tror vi har stekt rundt 2000 vafler til i dag, forteller Jensen og flirer.
Les også: Disse var først på Bukta
Ellers tror han at det er fesk og potedes, fesk og beiken og feskekaka i handa som er mest populært blant festivaldeltakerne.
Serverer også vegansk mat
For Jensen er det viktig at alle som deltar på festivalen har mulighet til å få i seg mat, derfor er det også noen veganske alternativer på menyen.
Les også: 10 personer du garantert vil møte på Bukta
– Vi kan by på vegansk tomat- og bønnesalat med urter og vegansk grønnsakssuppe av curry og kokosmelk.
Årets meny finner du her:
Mathallens mat:
Hovedteltet:
FESK OG POTEDES
BOILL I BUKTA
BACALAO
KLIPP-I-TOMATO
GRØNN CURRYSUPPE
BØNNER I BUKTA
Sjarken:
FESKEKAKA I HANDA
Nyløkken:
RÅ FESK
LODDRETT
Naustet:
FESK OG BEIKEN
Roasts mat:
HVALBURGER
FISKEBURGER
VEGGISBURGER
JIANBING
Maggies Farm:
RÆKESUPPA
KANELSNURR