Dette er årets Bukta-meny: gamle klassikere og nye påfunn

På menyen fra Mathallen kan du i år få noe helt nytt, blant annet potetvaffel med lodderogn.
STOLT: Gunnar Jensen og Henriette Myrlund er stolt av årets meny. 

STOLT: Gunnar Jensen og Henriette Myrlund er stolt av årets meny. 

Kjøkkensjef på Mathallen, Gunnar Jensen, overrasker med noen nye retter på årets meny. Blant de nye rettene kan du få Klipp-i-tomato, Rå fesk og Lodderett.

–  I år prøver vi noe nytt med, det er viktig å få med smaker som gir stemning, sier Jensen.

Potetvaffel med lodderogn

Noe som er helt nytt og ikke helt typisk festivalmat er potetvaffel med lodderogn som serveres med eggekrem, løk og urter.

–  Vi har gjort mange forberedelser, jeg tror vi har stekt rundt 2000 vafler til i dag, forteller Jensen og flirer.

Les også: Disse var først på Bukta

Ellers tror han at det er fesk og potedes, fesk og beiken og feskekaka i handa som er mest populært blant festivaldeltakerne.

Serverer også vegansk mat

For Jensen er det viktig at alle som deltar på festivalen har mulighet til å få i seg mat, derfor er det også noen veganske alternativer på menyen.

Les også: 10 personer du garantert vil møte på Bukta

–  Vi kan by på vegansk tomat- og bønnesalat med urter og vegansk grønnsakssuppe av curry og kokosmelk.

Årets meny finner du her:

Mathallens mat:

Hovedteltet:

FESK OG POTEDES 

BOILL I BUKTA 

BACALAO 

KLIPP-I-TOMATO

GRØNN CURRYSUPPE 

BØNNER I BUKTA

Sjarken:

FESKEKAKA I HANDA

Nyløkken:

RÅ FESK 

LODDRETT 

Naustet:

FESK OG BEIKEN

Roasts mat:

HVALBURGER

FISKEBURGER 

VEGGISBURGER 

JIANBING

Maggies Farm:

RÆKESUPPA 

KANELSNURR