Lisa fikk synge med idolene

Kråkesølv åpnet lørdagens program, og som gjest hadde de Lisa Skoglund med på scenen.
SANG MED KRÅKESØLV: Tromsøs egne Lisa Skoglund. 
    
      (Foto: David Gonzelz)

SANG MED KRÅKESØLV: Tromsøs egne Lisa Skoglund.  Foto: David Gonzelz

Dagen før Kråkesølv skulle spille på Buktafestivalen kontaktet de Tromsøartisten Lisa Skoglund og spurte om hun ville være med å opptre på scenen, et tilbud Lisa absolutt takket ja til.

- Jeg kjenner bandet fra før og syntes det var veldig hyggelig at de spurte meg, når jeg spiller på Bukta er jeg på hjemmebane, forteller hun.

De store idolene

Skoglund har hørt på Kråkesølv siden hun gikk på videregående, og platen de spilte fra på lørdagens opptrednen er en plate hun har hørt mye på.

- Det var utrolig kult at de spilte låtene i samme rekkefølge som på plata, hørte platen ihjel da jeg var 17 år, gliser hun.

Hun digger Kråkesølv og nøler ikke med å fortelle hvorfor.

Lisa Skoglund 
    
      (Foto: Silje Olsen)

Lisa Skoglund  Foto: Silje Olsen

- Det er todelt, noe av grunnen er at det er nostalgi, også er det at de først og fremst er musikere, det er jeg veldig tilhenger av. Det er ingen tvil om at det er håndverket deres som er i bunnen av det de gjør, mener hun.

For henne var det en opplevelse å stå på scenen med idolene, hun syntes det var ekstra stas å se publikum synge med på mange av låtene.

Inspirasjon til egen musikk

Skoglund har bodd i Oslo i fire-fem år før hun kom hjem til Tromsø igjen for å få skrive ro og skape ny musikk. Hun legger ikke skjul på at hun henter noe inspirasjon av de store idolene.

- Kråkesølv er bandet som beviste at man kan skrive god poprock på nord-norsk, jeg skrev selv på engelsk i en periode, men gikk over til norsk da man så at man faktisk kunne gjøre det, forteller hun.

I januar 2020 kommer Skoglund og bandet hennes med en ny plate, noe hun gleder seg til.

- Vi har jobbet med et par låter som vi har skrevet de siste årene, så da kommer det helt nye låter fra oss, det blir spennende, avslutter hun.