Den ferske festivalsjefen holder hodet kaldt.

– Jeg er overhodet ikke bekymret, sier Sergej Schroeter som ble ansatt tidligere i sommer.

Selv om antall besøkende har blitt kraftig redusert for Tromsø Jazzfestival i fjor, mener Schroeter at det ikke vil ha noe å si for årets budsjett. Nylig avtroppede festivalsjef Jardar Alexander Westvik kommenterer besøkstallene.

Håper på dobling

– Det er definitivt en reduksjon i besøkende, men vi hadde forventet nedgangen. I tillegg til et strammere bookingbudsjett, og færre støtteordninger ble den største konserten i fjor avlyst. Hvis ikke Wenche Myhre hadde blitt sykemeldt ville antall besøkende vært mange flere, sier Westvik

Schroeter håper på en dobling av besøkende i år.

Vil bli større

Med tre ganger så mange innbyggere som Molde, er målet er å bli like store som Moldejazz.

– Vi har en fersk festivalsjef en i fersk festival som har alle forutsetninger for å strekke seg. Vi skal bli like store som Moldejazz! Bare gi oss noen få år, sier Schroeter,

STRAMMERE BUDSJETT I FJOR: Fjorårets bookingbudsjett var strammere, vi fikk mindre støtte og den største konserten ble avlyst, forklarer tidligere festivalsjef Jardar Westvik om Tromsø Jazzfestival sin nedgang i antall besøkende i 2018.

Han minner om at Tromsø Jazzfestival fortsatt er ung og at det er vanlig med litt opp og nedgang i en startfase.

– Heldigvis er jazzinteressen i Tromsø stor, sier ildsjel og styremedlem i Tromsøjazz, Ola Rokkones

Han håper at folk tar turen for å oppleve jazzfesten.

Kvinner og lokale musikere

Til forskjell fra Bukta kjøper publikum enkeltbilletter under Tromsø Jazzfestival. For første gang kan man kjøpe festivalpass, men de er det bare 100 stykk av. Det finnes likevel et tilbud for dem som ikke har råd.

HÅPER FOLK TAR TUREN: Ola Rokkones, styremedlem i Tromsø Jazzfestival håper folk får med seg festen. Han synes festivalen er heldig som har et så stort jazzmiljø i byen.

– Barnearrangementet vårt er gratis. Vi har en gratiskonsert på Tromsø Museum med Bassist Sigurd Hole og den tradisjonelle jazzjammen på Bryggeri 13 er åpen og gratis for lokale musikere og interesserte, forteller Schroeter.

Jazzfestivalen har et stort fokus på lokale artister og kvinnelig representasjon i programmet. Lokale Benjamin Mørk fra musikkonservatoriet avslutter festivalen. I tillegg har tre av hovedkonsertene kvinnelige frontfigurer.