Fiffig miks under «høstfest» på Kaia: 80-tallshelt og en av «de fire store»

Både Raga Rockers og Dag Ingebrigtsen står på scenen under høstfesten på utestedet Kaia.
RAGA ROCKERS: Bandet kommer til Tromsø mot slutten av september. 
        
            (Foto: Promo)

RAGA ROCKERS: Bandet kommer til Tromsø mot slutten av september.  Foto: Promo

For tredje år på rad går minifestivalen av stabelen 20.-21. september i det ni meter brede teltet på kaia utenfor nettopp Kaia, utestedet som ligger nedenfor Stortorget. I år er det rockebandet Raga Rockers som topper plakaten fredag. Bandet med Michael Krohn i spissen regnes som en av «de fire store» innenfor norsk rock og har besøkt Tromsø mange ganger. Blant annet under Buktafestivalen.

Lørdag spiller Dag Ingebrigtsen & The Dynamite Kids, Ingebrigtsen er først og fremst kjent fra The Kids som var populær på 80-tallet med «Forelska i Lærer’n» og «Vil du værra med mæ hjem i natt» og etter hvert bandet TNT.

Rocka fredag, folkelig lørdag

Man kan vel kanskje si at Ingebrigtsen og Raga Rockers muligens tiltrekker seg ulike klientell. At de sjangermessig skiller seg litt fra hverandre er et helt bevisst valg fra bookingansvarlig Rune Bræck.

KJENT FRA 80-TALLET: Dag Ingebrigtsen med band er også en del av programmet. FOTO: Promo 

KJENT FRA 80-TALLET: Dag Ingebrigtsen med band er også en del av programmet. FOTO: Promo 

– Vi ønsker å kjøre et mer rocka program på fredagen og et mer folkelig et på lørdagen. Dette har vi også gjort tidligere og det har fungert godt, sier Bræck.

LES OGSÅ: En gammel mester flekker tenner

– Raga Rockers på Kaia er jo en litt overraskende booking?
– Det kan du si, men vi har muligheten til å gjøre det i og med at vi har konsertene utenfor Kaia. De som vanligvis spiller hos oss passer innenfor en «boks», slik at de som kommer hit trives uansett hvem som spiller, siden musikken vanligvis beveger seg innenfor samme sjanger. Når det er konserter i teltet utenfor er det ingen som har forventninger til at det skal være likt de bandene som vanligvis spiller her.

– Men denne scenen er vel kanskje litt mindre enn det «Raga» er vant til?
– Ja, det er den nok, men jeg har pratet med dem og bandet gleder seg til å spille en slags klubbkonsert med et publikum som er tett på.

Stamgjester

Det lokale tributebandet Vintage skal varme opp for Raga Rockers fredag, mens Kaia Allstar Band varmer opp på lørdagen.

LES OGSÅ: Rolige toner fra rocktronen

– Hvilket publikum tror du festivalen vil tiltrekke?
– Skal man tolke ut fra billettsalget så selger begge dagene godt enkeltvis, men også hver for seg. Vi har også en del stamgjester som kommer uansett og selv om Raga er mer «rocka» enn det som ellers pleier å spille her så er det hørbart.