I fjor var det bare tre kvinner under 25 år, men i år snudde trenden. Av de påmeldte under 25 i år, er det bare fem menn og hele elleve kvinner.

– Det gjenspeiler kanskje musikklivet, og det er veldig fint, sier Wold om arrangementet som går av stabelen for sjette gang 17. august.

Sett alle aldre under ett krenger likevel kjønnsbalansen fortsatt, med til sammen 28 påmeldte menn og 18 kvinner.

LANSERER PROGRAM: Prosjektleder Katja Abromova og aktivitetskoordinator Vilde Fjeldheim Wold i Tvibit slipper programmet i kveld. 47 påmeldte artister og band skal spille gratiskonserter 17. August.

– Den yngste artisten er åtte år gammel. Den eldste er i 60-årene. Dette er for alle, sier aktivitetskoordinator Vilde Fjellheim Wold i Tvibit, og er glad for at flere får prøve seg.

– For mange er dette aller første gang de står på en scene. For Tvibits del er det jo utrolig gøy at det er så mange unge, sier Wold.

Ett av målene til musikkarrangementet er å lage liv i sentrum.

– Vi tar med publikum til steder du kanskje ikke ville tro at det kunne være konsert. For eksempel i bakgården til Driv eller konsert ved Skansen. Og vi gleder oss jo veldig til å ta i bruk domkirkeparken igjen, sier Wold.

Musikkfestens øvrige scener blir på Musikkpaviljongen, Bardus Bistro og Kongsparken, samt utescener ved både Raketten og Verdensteateret. Arrangementet varer helt til klokka ett om natta.