– Denne kvelden er for alle som liker musikk og festivaler, sier prosjektleder Nasra Ali Omar.

– Og kanskje for de tromsøværingene som har savnet å gå ut på byen og danse skikkelig, fortsetter hun.

Verdensmusikk

Torsdag braker det løs på utestedet Storgata Camping med musikere fra hele verden. Konserten blir Rakettnattfestivalens kick off-arrangement, og på konsertplakaten står Les Amazones d’Afrique, Moksha, og Fya Leboof. Les Amazones d’Afrique er fra Mali, forklarer Omar.

– I internasjonal sammenheng er de store. De kalles ofte for en supergruppe og har spilt med flere verdenskjente artister, blant andre Angélique Kidjo, sier Omar.

Moksha er et band basert i Norge.

MOKSHA: Bandet Moksha har medlemmer fra Nepal, Norge og Island.

– Sanskriti Shrestha er en av de viktigste tabla-spillerne vi har i Norge, sier Omar.

Les også: Samlet barnefamilier fra hele verden med «Billig Brus» og kulturveksling

Tabla er et perkusjonsinstrument som stammer fra India og Pakistan.

– Shrestha er utdannet i Norge, men har røtter fra Nepal. Med seg har hun musikere fra Island og Norge. De spiller verdensmusikk med jazz og fusion-elementer, sier Omar.

– Verden blir mer og mer global

Omar hevder at den kanskje mest spennende bookingen er Fya Leboof fra Uganda.

FYA LEBOOF: Konserten i Tromsø blir aller første gang DJ-en fra Uganda spiller utenfor Afrika.

– Hun er en ung DJ fra Uganda, og denne turen til Tromsø blir hennes første reise utenfor det afrikanske kontinentet. Vi er veldig spent på å se henne på scenen, og hun er kjempespent på å komme hit selv, sier Omar.

Les også: Rakettnatt Global-konsert avlyst. Har allerede en erstatning

Omar er meget fornøyd med artistene som er booket til festivalen.

– Dette gjenspeiler det fantastiske som er i ferd med å skje, nemlig at verden blir mer og mer global. Vi har artister som kanskje ikke er så kjent i Tromsø, men som er svære ellers i verden. Og det er ekstra spennende at de ønsker å komme hit og spille, sier Omar.

Tromsø Global

Rakettnatt Global er et samarbeid mellom Rakettnatt musikkfestival, Trap (Transcultural Arts Production) og festivalen Tromsø Global som pågår denne uken.

Tromsø Global: Fra venstre: Stian Johansen fra Rakettnatt, Nasra Omar, Pia Willumsen, Agnes Ima Bassi og Øivind Sjøvoll fra Storgata Camping ved en tidligere anledning.

I tre år har Omar ledet Tromsø Global, som tidligere het Tromsø Internasjonale Uke. Søndag gikk startet festivalen med arrangementet «Global Family Day»

Les også: Lanserer ny festival i samarbeid med Rakettnatt

– Målet for hele festivalen er at vi alle skal møtes, med nye premisser: Nordmenn kan treffe våre fantastiske og ressurssterke innvandrere på nye arenaer, sier Omar.