Ungt stjerneskudd på Rakettnatt: - Har mer selvtillit på scenen

HALIE (18) har gledet seg lenge til å stå på scenen på Rakettnatt, og hadde høye forventninger til festivalpublikummet i Tromsø.
Halie 

Halie 

HALIE – eller Hannah Emilie Grung som hun egentlig heter, sto på Satelittscenen på Rakettnatt i kveld. Karrieren hennes har de siste to årene skutt fart, og Bergensjenta har allerede rukket å spille på flere festivaler enn hun klarer å telle. Til iTromsø forteller hun at hun i fjor spilte til sammen nesten hundre konserter: - En periode hadde vi konserter hver dag i to uker.

-Pissnervøs hver gang

-Blir du noensinne vant til å gjøre konserter foran tusenvis av mennesker?

-Nei, jeg er fortsatt pissnervøs hver gang før konserten, for en vet aldri hva som kan skje, hvordan publikum er eller om noe skulle gå galt på scenen. Før jeg går på er det veldig nervepirrende, men når jeg står på scenen har jeg så mye mer selvtillit – som om jeg er en annen person!

Musikken hennes fremover vil også på mange måter gjenspeile hennes scenepersonlighet, noe som også kunne komme frem blant noen av låtene under konserten som hun ennå har til gode å gi ut.

– Jeg satser på en mørkere, mer empowering sound, men likevel litt quirky. De første låtene jeg ga ut er sånn: litt uskyldig – litt kul. Nå vet jeg derimot litt mer hva jeg vil med musikken min.

-Skjedde det etter du fylte 18?

- Det er jo gjerne i andre- og tredjeåret på videregående at man finner ut hvem man er og hva man vil. Bortsett fra hva jeg vil ha til middag.

-Jo lenger nord, desto bedre

Dette var HALIEs første konsert i Tromsø, tidligere har de bare mellomlandet her på vei til andre konserter. Hun hadde høye forventninger til stemningen hos Tromsøværinger på festival og håpet i forkant at folk ville lære seg noen nye sanger under konserten. – Håper det blir crazy! Etter min erfaring er det best stemning nord for Bergen, forbi Trondheim. Ja egentlig – jo lenger nord, desto bedre.