Byr på irsk musikk og dans under Nordlysfestivalen

Nordlysfestivalen går av stabelen 23. januar til 2. februar 2020, og de er nå klar med første artist.
IRSK SHOW: Irske Celtic Nights er første booking for neste års Nordlysfestival, og festivaldirektør Line Fusdahl lover fest og moro med et historisk bakteppe. Foto: presse 

IRSK SHOW: Irske Celtic Nights er første booking for neste års Nordlysfestival, og festivaldirektør Line Fusdahl lover fest og moro med et historisk bakteppe. Foto: presse 

Nå lader Nordlysfestivalen opp til neste års festival, og første artist på plakaten er Celtic Nights.

– Vi er veldig fornøyd med denne bookingen og er glad for å kunne slippe de første konsertene, sier festivaldirektør Line Fusdahl.

Irsk musikk og dans

FESTIVAL: Festivaldirektør Line Fusdahl og marked- og kommunikasjonsleder Kent-Einar Myreng med fjorårets Nordlyspris. 
        
            (Foto: Ronald Johansen / iTromsø)

FESTIVAL: Festivaldirektør Line Fusdahl og marked- og kommunikasjonsleder Kent-Einar Myreng med fjorårets Nordlyspris.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

Fusdahl forklarer at Celtic Nights er en gruppe irske dansere og musikere som hører til i Dublin, men også gjør reiser rundt i hele verden med deres show.

Under festivalen skal Celtic Nights holde to konserter på The Edge hvor de skal fremføre showet «Oceans of Hope».

– Den forteller om de som gjennom historien har emigrert fra Irland over havet. Irland har en rik musikk- og dansetradisjon, som de tok med seg på reisen, sier Fusdahl.

Hun påpeker at det er mange historiske likheter mellom Irland og Norge.

– På den tiden var Norge omtrent like fattig som Irland, og det var mange som emigrerte fra Norge i håp om et bedre liv. Så showet vil bli fest og moro, men det har også et historisk bakteppe som jeg tror det er viktig å tenke på, sier Fusdahl.

LES OGSÅ: 12 festivaler deler på 1,5 millioner kroner

Irsk stemning

Celtic Nights har opptrådt med showet flere steder i verden, og Fusdahl er veldig fornøyd med at de nå tar med seg showet til Tromsø.

– Det er mye folk og mye utstyr som skal til Tromsø, det er ei forestilling vi må jobbe hardt for å få til. Men vi skal bygge scene på The Edge, hvor vi skal lage stemning hvor folk kan hygge seg, kanskje med en irsk øl? foreslår Fusdahl.

LES OGSÅ: Feirer 25 år i musikkens tjeneste med minifestival

Håper på publikumsrekord

Under årets arrangement i begynnelsen av 2019 solgte Nordlysfestivalen 6.070 billetter og hadde rundt 11.000 besøkende.

Denne gangen håper Fusdahl at de vil slå publikumsrekorden fra 2018.

– Det har vi ambisjoner om å slå. Vi solgte veldig godt med billetter i år, og det håper vi at vi klarer til neste år også, sier Fusdahl.

– Nå gleder vi oss til å kunne slippe resten av programmet utover høsten, legger hun til.

Til neste år blir billettjenesten Aurora Billett lagt ned, og Nordlysfestivalen informerer at de har gått over til den bergenske billettleverandøren TicketCo. Dette betyr blant annet at publikum i Tromsø ikke vil kunne gå til kinoskranken for å kjøpe fysiske billetter.