Tromsø-rappere håndplukket til Joddski-festival: – Utrolig kult initiativ

Foad Noor og Viljar Broks representerer Tromsø under Nord-Norges nye hiphopfestival til helga.
REPRESENTERER ISHAVS-HIPHOPEN: Foad Noor og Viljar Broks rapper under Lairofestivalen i Bodø denne helga.  
        
            (Foto: Helge Skog)

REPRESENTERER ISHAVS-HIPHOPEN: Foad Noor og Viljar Broks rapper under Lairofestivalen i Bodø denne helga.   Foto: Helge Skog

Lairofestivalen arrangeres for første gang i Bodø til helga. Over to dager skal kremen av kortreist hiphop presenteres – deriblant Tromsø-rapperne Foad Noor og Viljar Broks.

– Det er stort å skulle spille der. Dette blir jo den første hihopfestivalen her oppe, sier Foad Noor.

– At det tas initiativ til å vise fram norsk hiphop på en festival i Nord-Norge er utrolig kult. Her bør Tromsø følge på. Vi er for dårlige til å booke bra norsk hiphop hit til byen, mener Viljar Broks.

LES OGSÅ: Tromsø-rapper klar med sitt første helaftens hiphop-show

Ung hiphop fra kjelleren

Begge Tromsø-rapperne har høye forventninger til Lairofestivalen, der fire klubbscener skal tas i bruk av snaut 30 artister og DJ’s.

– Vi får spilt musikken vår for et helt nytt publikum, og får muligheten til å treffe nye folk i hiphop-miljøet sørfra, sier Broks.

Hiphop-miljøet i Tromsø er lite. De få faste klubbkveldene i byen som har vært dedikert til sjangeren ble lagt ned for mange år siden. Viljar Broks og Foad Noor er de mest etablerte aktive rapperne med tilholdssted i Ishavsbyen, og begge mener at det gror godt i undergrunnen.

– Det finnes mange unggutter som sitter hjemme i kjelleren og lager fet hiphop. Så jeg er helt sikker på at flere rappere fra byen kommer opp og fram, sier Foad Noor.

– Han er en legende

Foad Noor og Viljar Broks var blant de nordnorske artistene som rappet på remixen av Joddski-låten «Jævla nordlendinga», som ble sluppet i vår. I et intervju med disharmoni.no tirsdag trakk Lairofestivalens frontfigur Jørgen «Joddski» Nordeng fram nettopp Viljar Brooks og Foad Noor som de mest spennende unge navnene på festivalen.

– Jeg har god kontakt med Jørgen på nett. Han er veldig aktiv, kan bidra om det er ting man trenger litt hjelp med, påpeker Noor.

– Han er en legende innen norsk hiphip, og Jørgen er en veldig inkluderende fyr. Han har et stort ønske om at det skal skje ting innen hiphop her oppe i nord, mener Broks.

Samarbeider med Rundberg

Foad Noor lover ny musikk til massene så snart han får satt en dato, mens Viljar Broks slipper sin nye singel «Mere» allerede fredag.

– Singelen blir mitt første slipp på Herman Rundbergs Mano Music, og jeg tror det blir spennende samarbeid fremover, sier Viljar.