I desember i fjor tok Anders Rasmussen og Rolf-Erik Østerås over Backbeat, etter at Robert Dyrnes og Kari Westergaard, som drev butikken fra 2011, la inn årene. Nå vil de nye eierne selge unna byens siste platesjappe.

– Døgnet har bare 24 timer. Skal man holde på med full stilling i de jobbene vi allerede har, og i tillegg drifte Backbeat slik vi ønsker det, strekker rett og slett ikke tiden til. Vi vil jo gjerne har tid til å være sammen med familien også, sier Rolf-Erik Østerås.

Rasmussen og Østerås er kjente navn for dem som følger med på den lokale metalscenen hvor de har bidratt i forskjellige band gjennom årene. I 2017 lanserte de deres egne plateselskap, Rob Mules Records, hvor de fokuserer på metallband fra Nord-Norge.

Rasmussen, opprinnelig fra Andenes, flyttet til Tromsø i 1998, mens Østerås er fra Nordkjosbotn og flyttet til Tromsø noen år før den tid igjen. Til daglig jobber førstnevnte som lærer, mens Østerås jobber som seniorrådgiver hos utdanningsdirektoratet.

Stenger ikke

Han opplyser at de håper å finne nye eiere før jul.

– Vi har ikke tenkt til å stenge før overtakelsen er i boks. Driften skal gå som normalt, legger Østerås til.

Butikken har i dag en fast ansatt og en deltidsansatt, i tillegg til Østerås og Rasmussen.

– Vi trodde vi skulle få mer tid til å være der selv for å bidra og være til stede, men det ble vanskelig. Når det blir sånn at man ikke har tid, så er det bedre å la andre overta, sier Østerås.

LES OGSÅ KOMMENTAREN: Bystatusen til Tromsø står for fall

– Kan fint rulle og gå

I fjor gikk Backbeat 110.000 kroner i underskudd. Østerås forteller imidlertid at økonomien i selskapet så langt har vært bra i år.

– Vi skjønte at vi nok ikke ble millionærer da vi tok over i fjor, men butikken kan fint rulle og gå. Det er absolutt rom i Tromsø for å fortsette med platebar. Folk er interessert i vinyl og butikken har mange gode kunder, sier Østerås.

– Så det økonomiske spilte ikke inn på valget om å selge?

– Nei, det gjorde det ikke.