I fjor tok de over Backbeat – nå vil de selge platebutikken

Tiden strakk ikke til for de nye eierne av platebaren i Vestregata.
 

I desember i fjor tok Anders Rasmussen og Rolf-Erik Østerås over Backbeat, etter at Robert Dyrnes og Kari Westergaard, som drev butikken fra 2011, la inn årene. Nå vil de nye eierne selge unna byens siste platesjappe.

– Døgnet har bare 24 timer. Skal man holde på med full stilling i de jobbene vi allerede har, og i tillegg drifte Backbeat slik vi ønsker det, strekker rett og slett ikke tiden til. Vi vil jo gjerne har tid til å være sammen med familien også, sier Rolf-Erik Østerås.

Rasmussen og Østerås er kjente navn for dem som følger med på den lokale metalscenen hvor de har bidratt i forskjellige band gjennom årene. I 2017 lanserte de deres egne plateselskap, Rob Mules Records, hvor de fokuserer på metallband fra Nord-Norge.

Rasmussen, opprinnelig fra Andenes, flyttet til Tromsø i 1998, mens Østerås er fra Nordkjosbotn og flyttet til Tromsø noen år før den tid igjen. Til daglig jobber førstnevnte som lærer, mens Østerås jobber som seniorrådgiver hos utdanningsdirektoratet.

LES OGSÅ: De jobber som lærere til daglig. Nå satser duoen som platebutikkeiere (for abonnenter)

Stenger ikke

Han opplyser at de håper å finne nye eiere før jul.

– Vi har ikke tenkt til å stenge før overtakelsen er i boks. Driften skal gå som normalt, legger Østerås til.

Butikken har i dag en fast ansatt og en deltidsansatt, i tillegg til Østerås og Rasmussen.

– Vi trodde vi skulle få mer tid til å være der selv for å bidra og være til stede, men det ble vanskelig. Når det blir sånn at man ikke har tid, så er det bedre å la andre overta, sier Østerås.

LES OGSÅ KOMMENTAREN: Bystatusen til Tromsø står for fall

– Kan fint rulle og gå

I fjor gikk Backbeat 110.000 kroner i underskudd. Østerås forteller imidlertid at økonomien i selskapet så langt har vært bra i år.

– Vi skjønte at vi nok ikke ble millionærer da vi tok over i fjor, men butikken kan fint rulle og gå. Det er absolutt rom i Tromsø for å fortsette med platebar. Folk er interessert i vinyl og butikken har mange gode kunder, sier Østerås.

– Så det økonomiske spilte ikke inn på valget om å selge?

– Nei, det gjorde det ikke.