«Stjernekamp»-vinner skal spille på Rakettnatt

Tar med seg bandet sitt NorthKid.
VANT STJERNEKAMP: Bilal Saab kom på førsteplass under årets «Stjernekamp». Neste sommer spiller han på Rakettnatt med bandet NorthKid. 

VANT STJERNEKAMP: Bilal Saab kom på førsteplass under årets «Stjernekamp». Neste sommer spiller han på Rakettnatt med bandet NorthKid. 

Sist lørdag gikk 20 år gamle Bilal Saab fra Hasvik i Finnmark av med seieren under finalen i «Stjernekamp».

Under finalen spilte han låten «Done Fighting» sammen med bandet NorthKid, som han er vokalist i til daglig. Det er dette bandet som nå er booket til å spille under Rakettnatt 2020.

– Jeg har fulgt med på NorthKid siden starten, og høstens Stjernekamp har vist hvilket enormt potensial det ligger i boybandet fra Finnmark, sier festivalsjef Stian Johansen.

LES OGSÅ: Winterland slipper ny headliner: Verdens mest populære DJ-duo kommer til Tromsø

NorthKid ble startet i 2016, og har allerede i flere år spilt på ulike festivaler i Finnmark. Popbandet fra Finnmark har samarbeidet tett med produsenten Kåre Vestrheim helt fra starten av. De har skrevet låter med Mike Hartung, som er kreditert på 14 spellemannpriser, og Jesper Borgen, som blant annet har produsert «Faded» sammen med Alan Walker.

LES OGSÅ: Disse artistene er klare for Rakettnatt 2020

Bandet lager lekende pop, med en sound som de skriver at «du kan digge under parasollen på stranden, eventuelt i reinflyttinga på vidda». Bilal Saabs stemme, sammen med synth- og gitarriff, skaper musikk du ikke hadde trodd kunne komme fra tenåringene fra Finnmark.

– Vi vil være en viktig scene for popmusikk fra nord, og NorthKid er helt klart et band vi har stor tro på, sier Johansen.