Gamle kjenninger klare for Bukta

Første navn klart for Bukta.
Her ser vi frontfigur Howlin' Pelle i folkehavet, under Bukatfestivalen i 2013. 
        
            (Foto: Marius Fiskum)

Her ser vi frontfigur Howlin' Pelle i folkehavet, under Bukatfestivalen i 2013.  Foto: Marius Fiskum

Det svenske rock’n’roll-bandet The Hives er første headliner som er klar til Buktafestivalen neste år. The Hives startet som et hardt og kontant punkband, men da andreskiva, den betydelig mer catchy garasjerockplata «Veni Vidi Vicious» kom (2000), ble de fort et navn som gjorde seg bemerket langt utenfor Sverige og Nordens grenser.

Da den skotske bransjelegenden Alan McGee signerte dem på det britiske plateselskapet Poptones, som slapp samlealbumet «Your New Favourite Band» året etterpå, tok det også helt av i USA og UK.

Bevæpnet med ekstremt fengende låter, og en sjeldent karismatisk frontfigur som fremsto som ei blanding av tenåringsutgavene av Iggy Pop og Mick Jagger, fikk de fort rykte på seg for å være et av de beste liveband man kunne se der ute, og i løpet av kort tid spilte de på de største scenene på begge sider av Atlanteren, parallelt med flere millioner solgte album.

De har aldri vært et spesielt produktivt band, og på 22 år har de ikke sluppet mer enn fem skiver, der «Lex Hives» fra 2012 er den foreløpig siste. I 2019 har de likevel gitt to nye singler, via Jack Whites plateselskap Third Man Records, så ryktene om en ny fullengder og et reaktivt The Hives svirrer selvsagt, ikke minst når man nå vet at de også skal turnere flittig.

Og nå kommer de altså til Buktafestivalen. Dette blir tredje gangen The Hives spiller på festivalen (spilte også i 2007 og i 2013), og den totalt sjette konserten de spiller i Tromsø.